Cei dornici să-și dezvolte și cultive o pasiune pot alege din 18 variante de ateliere care vor funcționa de la 1 noiembrie în hub-ul Fundației Comunitare din cadrul Magazinului Crișul.
„Comuniteca este locul în care se întâlnesc cei care vor să schimbe lumea. E un loc pentru cei care cred că implicarea activă și dedicarea pot face diferența. Acest centru comunitar este mai mult decât un spațiu, este inițiativă. Comuniteca este un centru al comunității, un loc pentru cei care cred că putem schimba lumea din jur dacă fiecare dintre noi ne dăruim câte puțin.Comuniteca e pentru cei care inspiră și caută inspirație, pentru speciali, pentru grozavi și nemaipomeniți!”.
Este prezentarea făcută de directorul Fundației Comunitare Oradea, Claudia Abrudan, noului sediu al fundației, generic numit Comuniteca. Spațiul a fost realizat cu sprijinul Vernicolor, dar activitatea e susținutîă și cu ajutorul altor sponsor. În prezent, bordul Fundației Comunitare Oradea caută sponsori pentru a putea oferi gratuit participarea la cursuri tinerilor bihoreni, dar și seniorilor care sunt așteptați la cursurile de navigare pe internet.
Activitățile practice care se vor derula la sediul Comuniteca și vor implica atât copii de la vârsta de 6 ani, de exemplu la atelierele de dezvoltare socio-emoțională, creație vestimentarăă, cât și seniori. „Noutatea activității de la Fundația Comunitară e clubul de seniori”, a explicat Sorin Constantin, membru fondator al Fundației Comunitare Oradea.
„Scopul nostru este și acela de a închega o comunitate, de a răspunde unor nevoi fără a fi necesar să creăm noi acele nevoi”, a explicat Cătălin Popa. Acesta crede în succesul atelierelor la care anticipează că vor participa săptămânal 420 de copii, bazându/se și pe experiența Fondului Științescu, care a fost „un cadru securizat destinat activităților ludice”, activități care pot deschide perspective copiilor pentru a-și cultiva pasiuni.
Când aceste pasiuni ajung să fie premiate la nivel de olimpiadă internațională, cum a fost cazul elevilor de la Ghibu, a căror activitate a fost subvenționată cu 36.000 lei prin Fondul Științescu, satisfacția voluntarilor și a conducerii Fundației Comunitare e cu atât mai mare. Atelierele de la Comuniteca se adresează și copiilor care nu își permit activități extracuriculare, dar „credeți-mă că unii sunt formidabili și așa cum am observat la Fondul de burse, pe unii i/am descoperit acolo unde nu ne așteptam”, spunea cătălin Popa.
Cei care vor trece pragul Comuniteca, au parte de un spațiu non-formal unde pot practica de la jocuri de societate, la lectura unor cărți din cadrul unei biblioteci care va deveni „din ce în ce mai rafinate”. Spațiul Comuniteca e destinat și ONG-urilor care vor Jsă se întrunească acolo.
Ateliere la Comuniteca:
-Atelier de artă susțin de prof. Anamaria Iștoc
-Atelier de științe susținut de prof. Daniela Berchez
-Atelier de teatru-limba română susținut de actor Ferenc Herman
-Atelier de navigare internet susținut de Teodora Albiter
-Atelier de biologie susținut de prof. Grete Krincs
-Atelier de teatru-limba maghiară susținut de actor Ferenc Herman
-Atelier de imprimare 3D susținut de Teodor Furtos
-Atelier de dezvoltare socio-emoțională susținut de pshihoterapeut Rozxana Trifa
-Atelier de ecologie susținut de Zoltan Pasztai
-Atelier de caligrafie susținut de profesor înv. Primar Cornelia Vesea
-Atelier de meteorologie, susținut de Alex Trandafir
-Atelier de fotografie susținut de Paul Borza
-Atelier de artă susținut de profesor Anamaria Iștoc
-Atelier de creație, muzică, dans susținut de actor Ferenc Herman
-Atelier de creație vestimentară susținut de designer Cristina Breteanu
– Învață Photoshop susținut de Wiliams Roșian
-Educație rutieră pentru grupuri susținut de Poliția Română
-Atelier de biologie pentru grupuri susținut de prof. Grete Kincs
Citiți principiile noastre de moderare aici!