Campania „Iunie – Luna curățeniei în județul Bihor”, organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group și Consiliul Județean Bihor, atrage tot mai mulți bihoreni.
[eadvert]
De la profesori și elevi, la preoți, pastori și enoriași, oameni de afaceri și primari, campania lansată de CJ Bihor mobilizează tot mai multe forțe. Bihorenii au reușit să strângă atât de multe gunoaie, încât autoritățile județene au trebuit să regândească modul în care deșeurile sunt colectate și transportate de către operatorii de salubritate.
Încă două săptămâni de curățenie
„Ne-am propus să urnim întreaga comunitate bihoreană în jurul acestei idei de curățenie a locului în care trăim. Peste tot în județ întâlnim acțiuni de ecologizare la care participă primarul, angajații primăriilor, ong-uri, companii importante din comunități, bisericile în frunte cu preoții și pastorii, elevii și profesorii, cu toții s-au adunat în jurul acestei idei. În a doua parte a campaniei, aceste acțiuni vor fi mai consistente și într-un număr mult mai mare, ceea ce ridică problema modului în care vom putea gestiona anvergura acestei campanii”, a declarat Mircea Mălan, vicepreședintele CJ Bihor. Potrivit acestuia, până acum au avut loc peste șaizeci de acțiuni de ecologizare în întregul județ. „Sunt multe acțiuni programate de primării pentru a doua parte a acestei luni și ne-am întâlnit cu operatorii de salubritate, pentru a vedea care sunt problemele, cum să le rezolvăm și ce vulnerabilități pot să apară în a doua etapă a proiectului”, a precizat vicepreședintele CJ Bihor.
Modificări în concursul Eco Provocarea
Totodată, Mircea Mălan a anunțat că s-au operat unele modificări în concursul Eco Provocarea, dedicat copiilor din clasele zero până la clasa a VIII-a. Astfel, regulamentul a fost modificat, iar tabelul cu elevii care se decid să participe la concurs poate fi trimis organizatorilor până la sfârșitul lui iunie.
„Perioada în care copiii pot face lucrarea la ora de desen s-a prelungit până în 25 iunie, iar până în 30 iunie, școlile pot să ne transmită tabelul cu copiii care s-au implicat în concurs”, a subliniat Mălan.
Doisprezece elevi care participă la concurs au posibilitatea de a câștiga câte un voucher în valoare de 1.000 de lei. Dacă inițial regulamentul spunea că voucherul poate fi folosit doar la achiziția de biciclete, acum regula s-a schimbat.
„Realitatea ne-a îndemnat să regândim obiectul voucherului. Am discutat cu cei de la Decathlon, care oferă voucherele în valoare de 12.000 de lei și am convenit că ar fi mai bine pentru copiii care vor câștiga să poată să cumpere orice altceva își găsesc în magazin. Poate unii dintre ei au deja biciclete”, a menționat vicepreședintele CJ Bihor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!