Proiectul “CONSTRUIRE CENTRU DE COLECTARE DEŞEURI PRIN APORT VOLUNTAR IN COMUNA SĂCĂDAT JUDEȚUL BIHOR”, cu codul proiectului nr. C3I1A0122000043 finanţat prin Planul Național de Redresare şi Reziliență, Componenta C3 Managementul Deşeurilor, I1. Dezvoltarea, modernizarea şi completarea sistemelor de management integrat al deşeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune, Subinvestiția |1.a “Înfiinţarea de centre de colectare prin aport voluntar”, având contract de finanţare nr. C3_I1A_1_65040_17.01.2023 este demarat de către Unitatea Administrativ Teritorială Comuna SĂCĂDAT şi are o valoare totală de 4.558.786,52 lei (3,830,913.04 lei valoare fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare 727.873,48 lei), din care 4.558.786,52 lei (3.830.913,04 lei valoare fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare de 727.873,48 lei) reprezintă finanţare nerambursabilă primită din Planul Național de Redresare şi Reziliență (PNRR).
Beneficiar: COMUNA SĂCĂDAT
Dată start proiect:17.01.2023
Dată incheiere proiect: 30.09.2024
Obiectivul proiectului este de a asigura servicii îmbunătățite de colectare selective a deșeurilor generate în gospodării , respectiv dezvoltarea unui management integrat al deşeurilor eficient, prin suplimentarea capacităților de colectare separată, pregătire pentru reutilizare şi valorificare a deşeurilor în vederea continuării procesului de conformare cu prevederile directivelor specifice și a tranziției la economia circulară.
Prin implementarea proiectului se urmăreşte: crearea unui centru de colectare selectivă deşeuri prin aport voluntar. În cadrul acestuia se vor realiza activități care asigură colectarea separată a deşeurilor, care nu pot fi colectate prin sistemul “din poartă în poartă” sau prin punctele de colectare din zona locuințelor colective, respectiv deşeuri reciclabile și biodeşeuri care nu pot fi colectate în pubele individuale/sau în alte recipiente. De asemenea se vor realiza și activitățile de colectare a: deşeurilor voluminoase, deşeuri textile, deşeuri din lemn, deşeuri din anvelope, deşeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deşeuri periculoase, deşeuri de sticlă, deşeuri din construcții și demolări.
PROIECT FINANȚAT PRIN MECANISMUL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ (MRR)/ PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ AL ROMÂNIEI (PNRR), finanţat prin instrumentul financiar #UrmătoareaGenerațieUE. Prin PNRR, obiectivul general al României este dezvoltarea României prin realizarea unor programe și proiecte esențiale, care să sprijine reziliența, nivelul de pregătire pentru situații de criză, capacitatea de adaptare și potențialul de creştere, prin reforme majore și investiții cheie cu fonduri din Mecanismul de Redresare și Rezilienţă.
Advertorial CH 22906
Citiți principiile noastre de moderare aici!