Digi, care a pornit de la un simplu magazin ce vindea cartele de telefonie mobilă în diaspora, a devenit operatorul cu cea mai mare acoperire de voce mobilă din țară: 98,8% din populația României. Potrivit documentelor văzute de Bloomberg, compania este favorizată de autoritățile de reglementare ale Uniunii Europene să cumpere active de care Orange și Masmovil – două dintre cele mai mari patru companii de telecomunicații din Spania – trebuie să scape pentru a finaliza fuziunea lor de 20 de miliarde de dolari și pentru a respecta regulile concurenței.
[eadvert]
Conform sursei citate, Digi a ajuns la o înțelegere preliminară pentru cumpărarea activelor și ar putea finaliza achiziția până la sfârșitul anului. De asemenea, compania nu intenționează să se oprească aici. Digi urmează să-și intensifice expansiunea în Portugalia și Belgia începând cu anul viitor.
Următoarele pe listă după Spania, sunt Portugalia și Belgia. Conform reprezentanților Digi, firma a început deja să își construiască rețeaua fixă în Portugalia și a declarat că este pe cale să lanseze servicii în această țară în al doilea trimestru al anului 2024.
În Belgia, Digi a intrat anul trecut într-o societate mixtă cu operatorul local Citymesh și semnat recent un acord de roaming pe cinci ani care va asigura servicii mobile pentru clienți începând cu a doua jumătate a anului viitor.
„Privind dincolo de 2023, suntem încântați să avansăm cu intrarea noastră pe piețele din Portugalia și Belgia, unde ne propunem să replicăm modelul nostru de servicii accesibile și de înaltă calitate, asigurându-ne astfel o creștere continuă în peisajul european al telecomunicațiilor”, se arată într-un comunicat al companiei.
Cu toate că nu este implicat în toate detaliile operațiunilor, bihoreanul Zoltan Teszari deține aproximativ 60% din Digi și este cel mai important factor de decizie pentru grup și ia toate deciziile importante ale acestuia, de la strategia sa la fuziuni și achiziții.
Trimite articolul
XSa fiu sincer bravo lui, de la vanzari de masini furate,,reabilitate,, in atelierul lui taicasau si tigari de contrabanda, dupa anii 90 ,este ceva.
-
in ideea asta bravo si tuturor politicienilor imbogatiti prin furtisag din banul public 🙁