Polițiștii antidrog și procurorii DIICOT au aflat că inculpatul, Călin Petruș, a acționat ca intermediar pentru un alt individ, „Pistolarul”, de la care a preluat și transportat drogurile. Chiar dacă bărbatul și-a recunoscut fapta și a fost caracterizat de apropiați ca fiind „o persoană civilizată, responsabilă, cinstită și muncitoare”, instanța a ținut cont de faptul că Petruș a mai primit, în 2019, o pedeapsă cu închisoarea, tot pentru trafic de droguri.
Dată luni, 16 septembrie, sentința Tribunalului Bihor poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.
Flagrant delict în mașina intermediarului
În primăvara acestui an, polițiștii BCCO Oradea și procurorii DIICOT au înregistrat denunțul unui bărbat care susținea că a fost abordat pe platforma „Signal” de un individ care se prezenta ca „Pistolarul” și pe care îl întâlnise anterior la mai multe evenimente. Acesta din urmă i-ar fi oferit denunțătorului diferite substanțe ilegale, spunându-i că are, printre altele, 20 de kilograme de ”sare” de prizat.
După ce a discutat cu anchetatorii, martorul, devenit colaborator autorizat, s-a înțeles cu „Pistolarul” ca acesta să-i vândă două kilograme de 4-MMC și un kilogram de canabis. Vânzătorul a stabilit ca locul de întâlnire să fie pe bulevardul Dacia, din Oradea, în seara de 9 mai 2024.
La data și locul stabilite, un investigator sub acoperire și denunțătorul s-au întâlnit cu un bărbat care venise cu mașina și care le-a dat drogurile contra sumelor de 11.800 de lei și 1000 de euro. A fost momentul în care polițiștii antidrog au intervenit și l-au identificat pe cel care a adus marfa în persoana lui Călin Petruș.
Investigația a stabilit că acesta juca rol de intermediar pentru „Pistolarul”, care îi era prieten, și nu știa identitatea celui căruia trebuia să îi livreze drogurile.
În fața procurorilor, Petruș a declarat că trebuia să ridice doar contravaloarea substanțelor ilegale și „nu ar fi beneficiat de vreo sumă de bani de pe urma tranzacției, prietenul său plătindu-i doar contravaloarea motorinei până la Oradea și înapoi”.
Ulterior, polițiștii l-au identificat și pe cel care deținea drogurile, în persoana unui tânăr din Cluj.
Antecedente în traficul de droguri
În 2019, Călin Petruș a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare şi la plata unei amenzi penale de 28.000 de lei, sub acuzația de trafic de droguri. Cu un an înainte, bărbatul și un alt individ au fost surprinși în timp ce încercau să intre în posesia unui colet ce conținea kit-uri de creștere a ciupercilor halucinogene și testere pentru detectarea ketaminei și a purității cocainei. În plus, asupra celor doi și în locuințele lor au mai fost găsite diferite cantități de droguri.
În luna august 2021, Călin Petruș a fost eliberat din închisoare cu un rest de pedeapsă de 403 zile.
Traficant prins în flagrant delict, în Oradea, după ce a vândut 3 kilograme de droguri
Citiți principiile noastre de moderare aici!