„ Banii strânşi în urma desfăşurării acestui eveniment vor fi direcţionaţi către YouthBank Oradea, un program de educaţie nonformală pentru liceeni ”, spune Iulia Dudaş, coordonator YouthBank Oradea. Pe scenă au urcat actorii: Adi Flora, Alexandra Paina, Bianca Segărceanu, Daniel Teszler, Răzvan Lipovan. În faţa unui public tânăr a fost prezentată o comedie savuroasă despre lumea “fascinantă” a teatrului, în care un tânăr regizor ambiţios, Gelu, montează într-un teatru de provincie, o piesă cu tematică contemporană. Asta generează o mulţime de situaţii şi întâmplări, dincolo de cortina iluzorie a unui teatru de cafenea.Seria evenimentelor caritabile desfăşurate de YouthBank Oradea are loc în perioada decembrie 2014- februarie 2015. Acestea au ca scop strângerea de fonduri în vederea finanţării proiectelor iniţiate de liceenii bihoreni pentru comunitatea locală, cât şi susţinerea activităţilor programului. „Obiectivul nostru este o educaţie mai bună a tinerilor şi pentru o comunitate locală frumos dezvoltată ”, a subliniat Iulia Dudaş. Programul este implementat în Oradea şi parţial în Salonta (etapa de acordare de finanţări) de către Fundaţia Comunitară Oradea, iar la nivel naţional este coordonat de către Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. Activităţile YouthBank România sunt incluse în „YouthBank Academy: Soluţii durabile pentru implicarea tinerilor în viaţa comunităţii” – proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 75.000 de euro.. YouthBank este un program de dezvoltare personală pentru liceeni, în care aceştia constituie, promovează şi administrează un fond special destinat unor proiecte pentru comunitatea locală, implementate de către alţi liceeni. Astfel, tinerii au acces la un cadru propice dezvoltării personale, dobândind abilităţi şi cunoştinţe de leadership, comunicare, negociere, management de proiecte şi management financiar. Programul YouthBank porneşte de la premisa că tinerii reprezintă o resursă esenţială pentru comunităţile locale şi încurajează iniţiativa civică, responsabilitatea şi asumarea de către tineri a rolului de lideri.
Asociaţia pentru Relaţii Comunitare a iniţiat în România în anul 2006 programul YouthBank, adaptând şi dezvoltând cu sprijinul Fundaţiei Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viaţa comunităţii prin acordarea de finanţări locale.
Programul a fost pus în practică în etapa pilot în Cluj-Napoca, fiind continuat şi dezvoltat local de către Fundaţia Comunitară Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociaţia pentru Relaţii Comunitare a sprijinit extinderea şi consolidarea unei reţele de parteneri locali şi echipe locale YouthBank în 15 comunităţi. În prezent, programul se derulează în Alba Iulia, Bacău, Baraolt, Bucureşti, Cluj-Napoca, Făgăraş, Iaşi, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploieşti, Reghin, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timişoara, Târgu-Mureş, pe baza unui set comun de principii şi standarde agreate de către partenerii locali şi naţionali ai programului.
Comedie pentru educaţie nonformală
YouthBank Oradea şi Trupa de Teatru Flora au prezentat recent în Window Pub comedia “Textul, înainte de toate” de Doru Moţoc în regia Otiliei Bejan, în cadrul unui atelier de teatru.
Trimite articolul
Xpowered by Surfing Waves
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Preotul Ciprian Mega a îndemnat credincioșii să voteze cu Călin Georgescu printr-un filmuleț de pe Youtube, deși regulile Bisericii Ortodoxe Române interzic implicarea preoților în campaniile electorale.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Polițiștii din Tinca au trimis după gratii, pentru 24 de ore, doi bărbați care sunt acuzați de comiterea mai multor furturi în comuna bihoreană.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Incidentul s-a produs în cursul zilei de miercuri, 27 noiembrie.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Marți, 26 noiembrie, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un bărbat, cetăţean român, la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România.
Citiți principiile noastre de moderare aici!