Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal continuă seria de manifestări cultural-științifice desfășurate sub egida Colocviilor Muzeului Țării Crișurilor. Anunţată la începutul lunii martie şi amânată din motive personale, conferinţa care îl are ca invitat pe dr. Cristian Diaconescu a fost reprogramată pe joi, 30 martie, de la ora 17:00, în Sala de conferințe a instituţiei muzeale (Str. Armatei Române, nr. 1/A).
Invitatul va intra într-un dialog cu conf. univ. dr. Simion Eduard de la Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării a Universității Oradea. Evenimentul va fi deschis de prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal.
Dr. Cristian Diaconescu (n. 1959, București), jurist, diplomat și om politic, este în prezent una dintre cele mai apreciate și autorizate voci ale momentului în materie de politică externă și relații internaționale. Cariera sa profesională a debutat în calitate de judecător, apoi în cadrul Ministerului Afacerilor Externe a ocupat funcții de răspundere, inclusiv cea de ministru, după ce în anul 2004 a ocupat aceeași funcție în cadrul Ministerului de Justiție.
Activitatea profesională a fost dublată de activitatea didactică și științifică, ca membru fondator al Fundației Colegiului Național de Apărare, membru asociat al Jamestown Foundation și profesor în cadrul Colegiului Național de Apărare și al Institutului de Drept și Relații Internaționale.
Partenerul de dialog al reputatului analist de politică externă va fi general de brigadă (r) dr. Eduard Simion care, pe lângă specialitatea de bază infanterie, a activat și ca parașutist militar, ofițer de Intelligence, precum și specialist în Relații Internaționale, trecând prin toate treptele ierarhice ale carierei militare. General de brigadă (r) dr. Eduard Simion, a înființat Centrul de Excelență NATO HUMINT, cu sediul în Oradea, și a fost primul director al acestuia începând cu anul 2007.
Prin această conferință se dorește o analiză amplă asupra evenimentelor în desfășurare la nivel regional și global. Tematica propusă este una diversă și cuprinzătoare, plecând de la războiul din Ucraina, dar atingând o paletă foarte largă de teme de interes din sfera geopoliticii, relațiilor internaționale și politică externă.
Intrarea la conferinţă este gratuită, în limita a 150 de locuri. Evenimentul este organizat de Muzeul Ţării Crişurilor – Complex Muzeal împreună cu Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării – Universitatea din Oradea și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea.
[eadvert]
Citiți principiile noastre de moderare aici!