George Alexandru Ilisie, „boboc” la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Oradea, a venit la festivitatea de premiere organizată de Federaţia Patronilor Bihor cu directorul adjunct Cristina Marian de mână. La propriu. Inteligenţa şi harul tânărului au emoţionat însă întreaga asistenţă, care i-a admirat puterea şi curajul de a înfrunta întunericul şi de a ne arăta tuturor calea spre lumina ştiinţei.
George Alexandru Ilisie studiază matematică-informatică, intensiv informatică. Profil la care a fost admis cu media 9,69. George a fost elev la Liceul Ortodox, unde a fost susţinut de doi oameni cu „O” mare: Maria Tirpe şi Mirela Rus, dar şi de colegii care l-au sprijinit atunci când avea de urcat scările, dar şi în afara şcolii. Tânărul îşi aminteşte cu plăcere de zilele în care colegii săi veneau acasă pentru a ieşi împreună la joacă. Nu în ultimul rând, George o are alături pe mama lui, care-l iubeşte ca pe lumina soarelui şi care nu ezită să-i citească fiului său cărţi întregi, pentru a face performanţă.
A fost doar una dintre poveştile care au emoţionat asistenţa prezentă aseară la sediul Federaţiei Patronilor din Cetatea Oradea. Episcopul Virgil Bercea, dascăli, directori de şcoli, oameni de afaceri, artişti, feţe bisericeşti, cu toţii s-au bucurat şi s-au înclinat în faţa voinţei şi determinării unor copii care ştiu să-şi înfrunte soarta, destinul şi o situaţie materială nu dintre cele mai bune şi să obţină performanţe care să-i aducă în prim-plan.
Pe lângă exemplul lui George Alexandru, cel a liceencei de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” merită cunoscută bihorenilor. Este o demonstraţie a faptului că totul este posibil, nimic nu-ţi poate sta în cale când îți doreşti cu adevărat. Mihaela Hepeş a venit însoţită de directorul Ioan Pirtea, care a vorbit doar la superlativ despre Mihaela. Tânăra a studiat şi în clasele I-VIII la „Ghibu” şi a avut în acest timp doar media 10, având doar note de 10. „Acum are note doar de 9 și 10 şi media 9,80”, a explicat directorul Ioan Pirtea alegerea sa.
Aceasta în condiţiile în care „Mihaela este cap de familie. Mama ei a murit, iar tatăl este bolnăvior”, a explicat profesorul, pe scurt, traiectoria Mihaelei. Cu o elevă deosebită, cu rezultate extraordinare, care a reprezentat Liceul Teoretic „Lucian Blaga” la Olimpiada Naţională de limbi străine s-a prezentat şi doamna director Delia Iova. Eleva pe care a propus-o pentru premiere se numeşte Diana Mureşan, care pe lângă activităţile şcolare se implică şi în acte de caritate.
„Vă mulţumim că aveţi această iniţiativă şi pentru că răsplătiţi efortul pe care numai aceşti copii ştiu cât e de mare”, a spus directorul Delia Iova. De la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, directorul adjunct Simona Ardelean le-a prezentat bihorenilor o tânără care, deşi face naveta, nu are absenţe la şcoală, dar mai mult decât atât, o tânără care „citeşte în fiecare pauză, care citeşte permanent”. Este vorba despre Nicoleta Buda. De la Liceul Greco- Catolic „Iuliu Maniu” a fost premiat Flaviu Mortan.
„Mulţumim şi pe această cale membrilor noștri, care ne-au sprijinit în organizarea acestui eveniment: Agroind Cauaceu, European Drinks, Farmacia Rodia, Lotus Center, Connectronics Romania, Novatex, Constantin Jurcă, Solar Eco Systems, Romarketing şi, nu în ultimul rând, Sapico-Bador. Intenţia noastră a fost aceea de a premia, cu prilejul Sfintelor Sărbători, de a sprijini elevi merituoşi ai liceelor orădene, care însă au o situaţie familială şi financiară precară. Acesta a fost numai un prim pas de apropiere a FPB de aceşti copii.
Dorim să ne întâlnim cu ei şi să colaborăm, să ţinem legătura cu ei, astfel încât să le fim aproape pe parcursul lor profesional. Sperăm că cel puţin unii dintre ei vor fi doriţi în firmele din cadrul Federaţiei. Dorinţa noastră a fost să sărbătorim împreună Naşterea Domnului cu bucurie, pace şi dărnicie”, a spus preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor, Ioan Lucian. Grupul vocal condus de părintele Mihai Brie şi copiii de la Şcoala din Hidişel au colindat invitaţii şi gazdele.
Citiți principiile noastre de moderare aici!