Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a decis să sărbătorească Ziua Națională din acest an la Iași, Capitala Istorică a României și Oraș Regal, ca omagiu adus străbunicilor ei, Regele Ferdinand Întregitorul și Regina Maria.Familia Regală încheie astfel șirul celor 75 de evenimente publice la care a participat cu ocazia Centenarului Primului Război Mondial și al Marii Uniri, început la 26 august 2016.
La unul dintre evenimentele derulate cu prilejul vizitei Familiei Regale la Iași, respectiv înmânarea titlurilor de Cetățean de Onoare Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române și Alteței Sale Regale Principele Radu, designerul orădean Rebeca Cotrău a avut o poziție de prim-plan în cadrul unui moment special de Teatru de Modă Kasta Morrely inspirat de personalitatea și preferințele vestimentare ale Domniei Sale, Regina Maria.
Un nou gen artistic
Evenimentul a avut loc la Palatul Roznovanu, care între anii 1892 – 1892 a fost folosit ca reședință temporară a Familiei Regale. „Piesele vestimentare deosebite din colecția «Timpuri Regale» designer Cotrau Rebeca au fost prezentate în forma noului gen artistic Teatru de Modă de către manechine de podium internațional pregătite de specialiști multicalificați Kasta Morrely, Autoritate premiată pentru contribuția adusă la dezvoltarea domeniului industriilor creative.Stilingul manechinelor: machiaj realizat de Make-up & Beauty by Gabriela, coafura realizata de Nicoleta Mancea”, spun cei de la Kasta Morrely. Rebeca Cotrău și-a lansat colecția „Timpuri Regale”, în urmă cu trei săptămâni, la Festivalul Kasta Morrely Fashion Week, acolo unde numele designerului orădean apare lângă numele designerului Casei Regale a Olandei și a statului Filipine.
Reacția publicului a fost atunci una înălțătoare și încurajatoare totodată, „dându-mi încrederea că sunt pe drumul cel bun”. Colecția „Timpuri Regale” a continuat povestea Reginei Maria, fiind dedicată viitoarelor mirese. „Orice femeie se visează mireasa. Ideea crearii unei colecții de rochii dedicate mireselor m-a urmărit mult timp. De fiecare dată mi se creiona în fata ochilor stilul Reginei Maria, iar după realizarea Rochiei dedicate Reginei, am continuat acest vis împlinindu-l prin realizarea primei colecții.
Colecția este aproape de sufletul meu într-un mod special, iar amprenta personală este de netăgăduit.Stilul tradițional stilizat se regăsește în dantela croșetată manual, particularitate specifică în tinutele distinsei Regine. Rochiile sunt stilizate cu perle Swarosvky. Câteva dintre accesorii au fost realizate de către Ma Bijouterie by Daniela Petruț”, ne spunea Rebeca Cotrău. Designerul orădean nu e la primul eveniment în care se remarcă de Ziua Națională, ori atunci când actorii principali sunt membrii Casei Regale a României.
Anul trecut, cu prilejul Centenarului, Rebeca Cotrău a realizat o rochie pentru care s-au folosit 100 de metri de material numai în partea de jos. ,,Poalele rochiei sunt confecționate din 100 de metri de tul, așa cum îi stă bine unei creații care marchează Centenarul. Partea de sus este realizată din in și are motive tradiționale românești. Brâul este deosebit, deoarece ilustrează Hora Unirii”, e descrierea realizată de designer Rochiei Centenar prezentată și acum la Iași, Familiei Regale.
Rochia prin care designerul orădean a dorit să aducă un tribut vestimentar Reginei Maria a fost piesa centrală a evenimentului care a marcat, în urmă cu câteva luni, împlinirea Centenarului de la crearea compoziției „Mon Boudoir”, când Houbigant a relansat celebra aromă preferată de Regina Maria.
Citiți principiile noastre de moderare aici!