Evenimentul a avut loc la Palatul Oștirii, iar lucrarea Vanessei a fost coordonată de profesorul Olimpia Urdea. În partea de festival cu public, acolo unde a prezentat și Vanessa Ursu colecția sa, a fost adusă pe catwalk o selecție de branduri naționale și internaționale de modă autentică.
[eadvert]
Acest festival ieşean este singurul eveniment demonstrativ de modă din lume, organizat de cercetătorii care au conceput standardele ocupaţionale legalizate Manechin şi Organizator spectacole, evaluatori în industriile creative.
Ajuns la ediția a X-a aniversară, Festivalul Industriilor Creative Kasta Morrely Fashion Week a adus un concept inovator fiind integrat în Proiectul Cultural „Sustenabilitatea Modei în Lumina Reflectoarelor, Noi Trenduri de Învățare Interculturală”, proiect cofinanțat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene.
Conform organizatorilor, festivalul își propune să aducă performanță în industriile creative prin dezvoltarea structurată a noi forme de expresie artistică și contribuie la creșterea colaborării specialiștilor și artiștilor din domenii precum artele spectacolului de modă, design de modă sustenabilă, antreprenoriat creativ și educație nonformală. adaptat cerințelor actuale în promovarea brandurilor de modă.
Colecția prezentată de Vanessa Ursu s-a născut în urma unei introspecții.
„Oare perioada de izolare impusă de situația pandemică ne-a indus o anumită stare de disciplină? Pare că da. Vestimentația noastră a suferit metamorfoze radicale. Izolarea a dus la renunțarea la «ținuta socială». Am adoptat ținute lejere, confortabile, care să nu afecteze mobilitatea interioară. Starea de confort (domestic) a devenit astfel stare de normalitate.«Post-Moderna» este ceea ce am ales pentru momentul acesta marcat de ieșirea din starea de confort «casnic» și din starea de confort corporal, pentru a îmbrăca iar veșmântul social. Doresc să păstrez zona și starea de confort individual, de la interiorul casnic la exteriorul social, corpul purtătorului ținutelor mele să se simtă liber. Imaginea sa corporală este destinsă, liberă, prin lejeritatea croiurilor pe care le-am abordat., fără constrângeri inutile. Se produce un fenomen de transfer a stării de confort casnic , în registrul vizual pe care îl creez prin intermediul ținutelor pe care le propun. Veșmântul este cel care se situează la frontiera dintre corpul individual și corpul social, corpul colectiv, al societății. Are rol de mediere, fixând și menținând frontiere totodată. Colecția este transpunerea stărilor mele, a dorințelor dincolo de constrângeri, o eliberare de trăiri prin libertatea de mișcare pe care o conferă ținutele. Este atac și apărare, curaj și prudență în același timp. Este «Post-Moderna»”, explică Vanessa Ursu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!