Profesorul universitar Alexandru Athanasiu şi-a lansat miercuri, 30 mai, la Biblioteca Universităţii Oradea, volumul intitulat „Codul muncii” – „Comentariu pe articole, actualizare la vol. I-II”. Evenimentul a fost organizat în cadrul ediţiei a XXIII-a „Săptămânii Ştiinţifice” a Universităţii Oradea.
Comentarii
„O astfel de lucrare este o adevărată lumină prin care putem să luăm la cunoştinţă părerea unui specialist”, a precizat Dana Cigan, preşedintele Curţii de Apel Oradea.
Profesorul universitar de la Facultatea de Drept, Romulus Gidro, a declarat că „de 20 de ani au existat foarte mulţi editori şi semnatari de cărţi, dar foarte puţini autori. Azi am plăcuta satisfacţie de a vorbi despre un adevărat autor – profesorul Alexandru Athanasiu”.
În prezenţa a numeroase personalităţi din domeniul universitar, politic şi juridic, profesorul universitar, Alexandru Athanasiu, a explicat de unde a pornit această carte. „Această carte vine dintr-un strigăt de luptă. Eu cred că sunt multe lucruri care trebuie îndreptate, care trebuie puse la locul lor. Unul dintre acestea este raportul de muncă”, a precizat Alexandru Athanasiu.
Acesta a explicat că, actualul Cod al muncii a căutat să scoată sindicatele din joc, prin eliminarea contractelor de muncă la nivel naţional. „Nu avem voie să confundăm instituţiile sindicale cu unii lideri sindicali”, este de părere profesorul, precizând că prin ultima modificare a Codului muncii ne-am întors cu 100 de ani în urmă. Mai mult, Athanasiu spune că „se observă o fragilizare la maxim a garanţiilor stabilite în muncă”. „Nu putem renunţa la un model care a adus pace, prosperitate şi democraţie, adică la UE”, crede Alexandru Athanasiu. Un interviu în exclusivitate cu profesorul Alexandru Athanasiu despre Codul muncii va apărea într-un număr următor din Jurnal bihorean.
Citiți principiile noastre de moderare aici!