Un orădean care avea programare pentru o internare de zi a avut de așteptat zeci de minute, înghesuit alături de alți pacienți, la recepția Spitalului Județean din Oradea. Supărat că oamenii nu înaintau, bolnavul a decis să renunțe la investigațiile medicale pentru care era programat. „E clar că nu le pasă. Organizarea e praf”, ne-a spus cititorul, supărat că bolnav fiind, a fost pus să aștepte alături de zeci de oameni bolnavi și ei, unii cu viroze, în containerele amenajate ca spațiu pentru procesarea internărilor. „Unul dintre pacienți avea dureri mari. S-a chircit pe jos. Iar funcționarele de la ghișeu nu păreau că fac ceva”, a mai adăugat omul.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, Lisa Crăiuț, în jurul orei 9.30 toți pacienții erau deja pe secție. „Nu am primit sesizări. Nu au fost probleme la internări”, ne-a declarat reprezentantul spitalului. Potrivit sursei citate, internările se fac doar pe bază de programări.
Circuite refăcute, din cauza lucrărilor
Ca urmare a lucrărilor la noului ambulatoriu al Spitalului Clinic de Urgență Oradea și a parcării supraetajate, începând cu septembrie 2023, intrare în spital, cu acces din parcarea interioară a clădirii a fost închisă. Ca urmare, biroul de internări a fost mutat în spatele clădirii, în trei containere amplasate în vecinătatea Prosecturii. Fiecare container are o lungime de șase metri și o lățime de doi metri. Unul dintre containere este folosit pe post de vestiar pentru femei și bărbați, altul pentru Registratură, iar al treilea ca sală de așteptare.
Când a anunțat modificările circuitelor pe durata desfășurării lucrărilor, reprezentanții spitalului au spus că circuitul necesar internării pacienților, care vor intra apoi în clădirea spitalului.
Lucrările la ambulatoriu și parcare sunt realizate de firma Selina.
„Din cauza lucrărilor de construcție la noul ambulatoriu, care va cuprinde spații administrative, o secție de Terapie Intensivă și primirea Spitalului, dar și din cauza construirii parcării cu peste 500 de locuri, se modifică accesul în spital. Primirea spitalului nu corespunde așteptărilor pacienților și spitalului”, a declarat managerul unității spitalicești, dr. Gheorghe Carp, în septembrie, anul trecut. Tot atunci, Carp a spus că se va insista pe programarea internărilor pe ore, pentru a nu aglomera containerele. „Vorbim doar de internările planificate. Pentru urgențe, circuitul rămâne același”, a mai spus dr. Carp.
Trimite articolul
XPacar ca Dl Rafila, nu a fost si in aceste containere sa vada cum decurg lucrurile , ca nu este nici in Elvetia si nici in oricare spital din Europa.
Unde-i noutatea? Si in decembrie a fost la fel!!