Cu o zi înaintea termenului pentru judecarea cererii de suspendare a Hotărârii de Guvern 94/2022, pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Varianta ocolitoare a oraşului Aleşd”, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus o cerere de intervenție accesorie în favoarea Guvernului.
[eadvert]
Avocatul locuitorilor din Aleșd care se opun traseului actual al centurii susține că este doar un truc prin care autoritățile încearcă să prelungească procesul. „Tergiversarea soluționării cauzei se realizează prin formularea cererilor de intervenție în favoarea Guvernului României, cu o zi înainte de termenul de judecată. Astfel, raportat la prevederile legale, instanța de judecată este obligată să comunice aceste cereri cu celelalte părți, aspect ce determină acordarea unui nou termen de judecată.
Faptul că aceste cereri sunt formulate cu acest scop rezultă și din faptul că CNAIR își desfășoară activitatea în subordinea Ministerului Transporturilor, care deja a formulat o astfel de cerere de intervenție la termenul din 23 iunie”, ne-a declarat Sergiu Hercuț, avocatul celor 23 de proprietari din Aleșd, afectați de traseul viitoarei șosele. Ca urmare, la termenul de joi de la Curtea de Apel Oradea, procesul a fost amânat.
Locuitorii din Aleșd au cerut instanței și anularea Hotărârilor Consiliului Județean Bihor, care au legătură cu același proiect. „Acestea au fost suspendate până la soluționarea dosarului de fond (n.red. de anulare). În dosarul de fond s-a dispus anularea HCJ-urilor și așteptăm să ni se comunice hotărârea”, a precizat avocatul.
Între timp, lucrările la centura Aleșd au început în luna iulie, fiind realizate de socierea de firme Drum Asfalt și Trameco (Grupul Selina. Valoarea contractului este de 74,8 milioane lei, fără TVA, iar finanțarea se face cu fonduri europene.
Timpi scurți în trafic
Lungimea șoselei de centură va fi de 5,8 kilometri și va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localității Aleșd. Centura intersectează și drumul județean DJ 764 Beiuș – Aleșd și îl descarcă de traficul greu cu mărfuri provenind de la două fabrici din zonă.
Trimite articolul
XCel mai mare specialist în proiectarea drumurilor din județul Bihor, fie ele naționale sau județene ILIE BOLOJAN.
Dacă ar fi făcut ce trebuia când a fost prefect !! ,eram departe, județul Bihor.
Povestea pixului atotștiutor… Vrea să facă centură între case, dar oamenii nu vor gălăgie non-stop.