Bloc de 10 etaje pe Ciheiului
CMUAT a dat aviz favorabil pentru reconversia funcțională din M4 în M1 și construire imobil de locuințe, pentru o parcelă din zona Ciheiului.
„În cadrul CMUAT s-a solicitat avizarea PUZ de către Arhitectul Șef pentru reconversie funcțională din M4 în M1 (mai exact schimbarea prin PUZ a zonei funcționale în vederea creării condițiilor pentru construirea acestui tip de imobil cu structură funcțională mixtă), în vederea construirii imobilului de locuințe colective cu alimentație publică și funcțiuni complementare la parter și etajul 1, aparthotel la etajele superioare și împrejmuire teren, în zona Ciheiului”, transmite municipalitatea prin comunicat de presă.
Imobilul a va avea regim de înălțime S+D+P+9E+Er, cu parcări la subsol și demisol. Construcția va avea 100 de apartamente și 100 de locuri de parcare aferente acestora, plus alte 84 de apartamente de închiriat în regim hotelier și 25 de locuri de parcare destinate lor.
[eadvert]
Alte 65 de locuri de parcare vor reveni spațiului destinat spațiului de alimentație publică care urmează să fie realizat și tot atâtea locuri de parcare destinate spațiilor comerciale. Proiectul mai prevede zone verzi, alei carosabile și pietonale.
Bloc cu 258 de apartamente, pe Octavian Goga
Instituția Arhitectului Șef și CMUAT a dat avizul favorabil pentru construirea unui bloc de locuințe pe fosta incintă Cominca, zona străzii Octavian Goga. Blocul va avea un regim D+P+8E și va conține 258 de apartamente, un spațiu comercial, parcări și o grădiniță de 600 de mp.
Unitatea de învățământ preșcolară va deservi trei grupe de copii, respectiv un număr maxim de 30 de preșcolari.
Amenajări pentru „Street Delivery Oradea”
Fundația Cărturești amenajează două zone urbane în cadrul evenimentului „Street Delivery Oradea”. Pentru asta, a solicitat în cadul ședinței CMUAT de săptămâna trecută, avizul consultativ al Arhitectului Șef pentru amenajările aferente evenimentului care va avea loc în perioada 18 – 20 iunie 2021. Cele două spații sunt Parcul Petofi Sandor și malul Crișului Repede, în dreptul străzii Principatelor Unite (zona cuprinsă între Podul Decebal și Podul Centenarului).
„Amenajările acestor spații vor avea un caracter temporar pe durata derulării evenimentului, comisia stabilind obligația organizatorului ca după eveniment să aducă amplasamentul la starea inițială. Totodată, condiția cerută de comisia CMUAT este ca amenajările propuse să fie minim invazive”, se arată în comunicatul Primăriei.
Viceprimarul Arina Moș a transmis că încurajează „acest gen de evenimente în orașul nostru, deoarece oamenii, în special copiii împreună cu părinții și bunicii lor, au nevoie după această perioadă grea de pandemie și nu numai, să se întâlnească în parcuri, în zonele verzi ale orașului, în zonele deschise, să redescopere natura și bucuria de a fi împreună în aer liber, în comunitatea din care fac parte”.
Ponton pe Criș
Amenajarea de pe malul Crișului Repede va cuprinde instalarea unei platforme ponton în vederea lansării pe apă a unor ambarcațiuni de agrement, dar și instalarea unui panou informativ cu informații privind biodiversitatea – vegetația specifică zonei Crișului.
Cea de-a doua amenajare propusă de Fundația Cărturești are în prim-plan Parcul Petofi Sandor – aici tema amenajării fiind „Leapșa – orașul, loc de joacă urbană”. Astfel, în parc se vor amenaja zone de joacă destinate copiilor, zonă de expoziții destinată stundenților de la arhitectură și elevilor de la Liceul de artă, o zonă de fitness, o zonă de yoga, dar și spații pentru muzică și teatru, iar în jurul fântânii din parc (pe zona pavată) vor fi punctele de street food.
Proiectul fundației pentru cele două amenajări, cea de pe malul Crișului și cea din Parcul Petofi Sandor, a primit avizul Arhitectului Șef, sub condiția respectării normelor de mediu, urmând ca proiectul să primească acordul și din partea celorlalte direcții din Primărie.
Spațiu urban dedicat arhitecţilor Vago Jozsef și Laszlo
Fundația de protejare a monumentelor istorice din județul Bihor a solicitat avizul Arhitectului Șef pentru amenajarea unui spațiu urban dedicat arhitecţilor Vago Jozsef și Laszlo. Acesta va fi realizat în Ansamblul Universităţii din Oradea -fosta Școală de Jandarmi.
„Intervenția este minim invazivă și va conține piese de mobilier urban și componente artistice recuperate de la diverse șantiere de reabilitare a unora dintre construcțiile proiectate de frații Vago în Oradea. Amenajarea constă în organizarea unui mic platou pietonal (aprox. 40 mp), pe care se vor amplasa obiectele recuperate (elemente de gard, stâlp decorativ de iluminat). De asemenea, intervenția presupune și amplasarea a două bănci”, mai tranmsite Primăria.
În ședința Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului de joi, 3 iunie, au fost analizate 55 de lucrări, din care 23 în comisia mare CMUAT și 32 în subcomisia operativă.
Trimite articolul
XBlocul de pe Octavian Goga are în proiect și 258 locuri de parcare? De fapt trebuiesc mai multe căci străzile din jur deja sunt ocupate de mașini parcate.
-
se pot demola casele pe urma
-
Ce case? Demolam tot. Dealul, case, centru orasului, Corso, Rogerius, tot!
Facem parcari, pasaje, piste de biciclete si alte porcarii de minuni din bani UE.
Sa curga betonul din belsug!!!!
-