Proiectul e inițiat de Novaliment Com SRL, care a solicitat avizul Arhitectului Șef la faza de oportunitate pentru demolarea parțială a construcției existente pe str. Moldovei și construirea unei clădiri cu funcțiune mixtă, respectiv spații comerciale, sală de fitness, loc de joacă pentru copii și spații pentru birouri în sistem co-working. Terenul în suprafață de 604 mp este proprietatea firmei și e situat la intersecția străzilor Moldovei si Bârsei. Pe acest teren este amplasat, acum, o clădire de un nivel, fostul magazin alimentar Trei G.
[eadvert]
Suprafața construită propusă a noii clădiri este de 587 mp, iar suprafața desfășurată de 3.381 mp.
Regimul de înălțime propus este subsol, parter plus 4 etaje.
Subsolul va avea destinația de parcare, la parter vor fi spații comerciale, etajul I – sală de fitness și întreținere corporală, etajul II (spațiu destinat închirierii – activități terțiare) – loc de joacă pentru copii, iar etajul III și IV va fi destinat spațiilor pentru birouri în sistem co-working.
În ceea ce privește parcarea de la subsol, aceasta va avea 28 de locuri pentru autoturisme, din care un loc pentru persoanele cu dizabilități și 5 locuri de parcare pentru biciclete.
„Comisia a recomandat restudierea volumetriei în raport cu clădirea existentă în apropiere, Școala generală nr. 11, în sensul unei eventuale retrageri a ultimelor trei nivele, cu scopul asigurării iluminării naturale a școlii. În acest scop, proiectantul va elabora un studiu de însorire, care va fi prezentat comisiei la fazele următoare de avizare”, transmite arhitectul șef al orașului, Radu Fortiș.
Imobilul de pe str. Moldovei, nr. 9, este cuprins în limita zonei funcționale, respectiv în zona ansamblurilor independente, dedicate instituțiilor și serviciilor, funcțiunile fiind de tip terțiar, respectiv servicii cu acces public, comerț en detail, administrarea afacerilor, mai informează Primăria.
Sediul AMD, în reabilitare termică
CMUAT a aprobat documentația necesară la faza documentației tehnice pentru obținerea autorizației de construire, reabilitarea termică și reamenajarea spațiilor interioare aferente clădiri publice situate pe str. Patrioților 2. Imobilul se află în domeniul privat al județului Bihor și în administrarea Consiliului Județean Bihor, dreptul de folosință revenind Asociației Agenția de Management al Destinației Bihor, în baza unui contract de comodat.
Amplasamentul investiției „Creșterea eficienței energetice, gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice și reamenajarea spațiilor interioare cu birouri și camere de închiriere în regim hotelier la imobilul de pe str. Patrioților, nr. 2” se regăsește în interiorul zonei protejate „Ansamblului urban Centrul istoric Oradea”, funcțiunea imobilului fiind de clădire publică. La parterul clădirii își desfășoară activitatea centrul de informare turistică cu zona de relații cu publicul, cu zonă de grupuri sanitare, depozit, birouri, două accese la nivelurile superioare și alte spații. La mezanin se găsește o sală de protocol, vestiare cu grupuri sanitare, depozite, holuri, acces scară, alte spații anexe. La etaj există o sală mare în care își desfășoară activitatea Agenția de Management al Destinației Bihor, șapte camere cu grupuri sanitare, birou, holuri, grupuri sanitare. Suprafața desfășurată a clădirii este de 1265 mp. Astfel, la fațada secundară și cea laterală se va realiza un termosistem cu plăci de vată bazaltică, iar în zona fațadei principale s-a ales soluția realizării termoizolației pe interior, pentru a proteja elementele de arhitectură.
Lucrările incluse:
Lucrările de eficiență energetică și construcție vor cuprinde:
– reabilitare acoperiș;
– realizarea izolației termice a anvelopei clădirii;
– tâmplăriile exterioare cu geam triplu stratificat;
– izolarea etanșă a ferestrelor, ușilor căilor de evacuare și a echipamentelor electrice care trec prin întreaga grosime a peretelui;
– sistem de iluminat cu led cu comandă digitală și soft de management;
– sistem de circulare a aerului cu recuperare de căldură;
– automatizare integrată pentru toate tipurile de utilități (încălzire, iluminat, ventilație, sistem de răcire, etc);
– instalație de stingere a incendiului și instalație de semnalizare incendiu;
– reabilitare grupuri sanitare existente;
– reabilitarea încăperilor cu funcțiuni de cazare.
Trimite articolul
Xla noi, cum au o bruma de bani, ii baga in ziduri, care nu vor putea fi intretinute, decat cu rare exceptii…romanul cu bani se crede etern, daca nu el, macar sa ramana zidurile…