Curtea de Apel Timișoara a decis anularea Hotărârii Consiliului Județean Bihor 158/2021, prin care a fost desființat Ansamblul Folcloric Crișana. După ce au pierdut la Tribunalul Bihor, foștii angajați de la Crișana au cerut strămutarea dosarului la Timișoara, unde s-a judecat apelul.
[eadvert]
„Respinge excepţia nulităţii recursului. Admite recursul formulat de recurenţii-reclamanţi (…) împotriva Sentinţei civile nr. 1087/28 Decembrie 2021 pronunţată în dosarul nr. 3392/111/2021 de către Tribunalul Bihor în contradictoriu cu intimata pârâtul Consilul Județean Bihor și intervenientul accesoriu Sindicatul Național din Cultură Fair, având ca obiect – anulare act administrativ – HCJ 158/2021”, se arată în sentința publicată pe site-ul Curții de Apel Timișoara. Instanța a dispus anularea Hotărârii nr. 158/2021 a Consiliului Judeţean Bihor și a obligat CJ Bihor a plata cheltuielilor de judecată către reclamanţi, în cuantum de 7.100 lei. Sentința pronunțată marți este definitivă.
Reprezentanții CJ Bihor nu au comentat încă această sentință.
„Nu ne putem pronunța până nu primim motivarea”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Bianca Firezar.
La data desființării, ansamblul avea 32 de angajați. Asta după ce anterior desființării avusese loc o reducere de 12 posturi. Toți angajații au fost concediați la începutul acestui an după ce Curtea de Apel Oradea a respins ca nefondată cererea de suspendare a executării Hotărârii Consiliului Județean Bihor nr. 158/05.08.2021, formulată de artiștii de la Ansamblul Crișana.
Petrică Popa, angajat al Ansamblului Profesionist Crișana, ne-a explicat la acea dată că angajații au solicitat în instantă anularea hotărârii prin care ansamblul a fost desființat și, în paralel, au solicitat și suspendarea efectelor hotărârii. Sentința Curții de Apel Oradea se refera la suspendarea efectelor hotărârii.
Desființarea Ansamblului Crișana s-a votat în august, 2021 și a fost adoptată în CJ Bihor cu 23 de voturi pentru. Grupurile de consilieri PSD și UDMR au votat împotrivă.
Trimite articolul
XBinenteles ca au castigat la Timisoara. In Bihor slugile din justitie tin partea mafiei locale. Dar parca vad ca Bolojan va incerca prin toate mijloacele se il desfiinteze sau sa-i saboteze. O sa vina in lacrimi Bolovanul ca nu mai poate face un pod pe banii aia
Chiar nu imi dau seama ce juristi/avocati sunt in institutiile noastre publice. Este chiar atat de greu sa inteleaga ce proceduri au de facut? Ar fi bine ca in tara asta sa se ajunga sa si plateasca cei care au gresit. Asa cei din ansamblu probabil primesc banii retro, din ce imi aduc aminte erau si ceva stiri ca s-a externalizat serviciul deci halal economie pentru judet. Nu zic ca nu ar fi trebuit desfiintat dar atunci cand o faci fa bine si respecta toti pasii legali. Ca sa nu mai zic cat de dubios este si Tribunalul/Judecatoria noastra. Cum este stramutat cazul decizia este intoarsa au aparut dovezi noi sau cum vin deciziile astea rasturnate ?
-
Toate deciziile tribunalului Oradea sunt dubioase. Nu cred ca exista un tribunal mai jegos si mai corupt in toata tara. Aici nici un mafiot local, afacerist, smecher, partidul PNL prin Bolovan nu a pierdut un proces, o demolare. Toate procesele cu demolari si exproprieri sunt castigate in alte tribunale, inclusiv aici cine are bani castiga. O mafie de nedescris ce e tribunalul Bihor
-
Foarte adevarat , justitia din Bihor este o bataie de joc la adresa dreptatii si al adevarului 🙁
-
Bine ca e in slujba dezvoltarii
-
Dezvoltare distrugatoare.
-
-
-
Totul ar trebui plătit de tovarășul prim secretar Ilie Bolojan . Care se poarta nai rău decât activiștii comuniști de odinioară. Acest tovaras se crede un fel de Ceaușescu. De slugarnicie se face vinovat si numitul Borda Serban. Actor mic, minuscul , dar orgolios nevoie mare. El, numita Rimbu Elvira și numitul Locovei Andrian au făcut numai rău acestui teatru
geniul oradean mai baga oistea-n gard, again, bine tot noi platim…, da vai unde este asisatul social de sarviciu? al cu 00 la final birtinbond cred….
Felicitări !!!! noroc că mai sunt şi judecători cinstiți
Pierde marele geniu al Bihorului procese după procese. De plătit însă plătim noi, cei care siuntem nevoiti să ii suportaăm excesele, valențele de dictator, Despre acest mega-eșec al lui BOLOJAN și al trepădușilor săi ar trebui să se știe in tpata tara, Ca să nu mai aiba acest individ dreptul să apara la televizor, la Digi 24, și să se laude cât e el de eficient.
Salariile celor 32 de angajati se plateau oricum si daca nu se desfiinta ansamblul, costul ramane acelasi. La salariul minim pe Economie, Ansamblul Crisana ne-ar costa 96.000 Ron/luna.
Ce decizie, că dacă cei de la Ansamblul Timișul sau Banatul din Timișoara ar fi făcut ce au făcut “” hartiștii” din Oradea, care se mai dădeau si “actori” ai Teatrului Regina Maria și anume, soliștii să aibă același repertoriu din anii ’90, suita de orchestră așișderea, instrumentiștii vai mama lor, de coepuk de balwt nu mă lwg prea tare, pentru că nu au avut nicu condiții, dar în schimb, cei din față vroiau salarii nezimtite pentru a veni”la lucru” la cafwa, mai bine zis. Eu nu recunosc hotărârea de la Timișoara.