Proiectele care urmează să fie finanțate din credit sunt: drumul de ocolire Oșorhei și reabilitarea DJ 767E Oșorhei – Copăcel, drumurile de ocolire Nojorid și Sântandrei, drumul de ocolire Biharia și drumul de legătură cu Paleu, reabilitare și modernizare DJ 795 Salonta – Tinca și modernizare DJ763 Padiș – Ic – Ponor.
[eadvert]
Potrivit CJ Bihor, durata creditului este de 15 ani, din care 2 ani perioada de tragere și de grație, iar 13 ani este perioada de rambursare.
„Consiliul Județean Bihor a accesat acest credit pentru a derula într-un ritm susținut lucrările la proiectele de infrastructură cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027, până la decontarea banilor. Execuția unora dintre aceste investiții a început deja de mai mult de un an. Aceste sume sunt necesare pentru a menține ritmul lucrărilor și pentru a finaliza investițiile într-un timp cât mai scurt, redându-le astfel bihorenilor”, a transmis Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.
Potrivit contractului, rata anuală a dobânzii percepute de Banca Transilvania este variabilă și se compune din indicele ROBOR la 3 luni, la care se adaugă marja de 0,90%. Banca nu percepe alte comisioane sau costuri suplimentare.
Trimite articolul
XAcum dobanda e 6,2% (ROBOR)+0,90=7,10% !!! Nici camatarii nu-ti cer atat.
-
Ce prostii vorbești, dobânda e f. buna, tu ai avut Cămătaru buni daca ți-au luat dobânda mai mică, ia de la ei.
-
Nu.
Camatarii iti cer dobanda aia PE FIECARE LUNĂ !!
Si daca intr-o luna nu platesti, iti pun si dobandă peste dobandă.
Adica 7% × 12 luni.
Aia e dobanda reala a camatarilor per an !
Aproape ca iti dubleaza suma intr-un an.
Se vede ca nu ai luat niciodata bani de la camatari.
Mai intreabă, povestitorule !
Cred ca cele doua doamne de la masa , sunt ude cand l-au vazut pe Bolojan, Si eu numai la el visez
Banii astia sunt ca ingusteze drumurile?
-
Doar creierul….