Întrucât multe dintre acestea sunt otravitoare, mai ales Buretele viperei (amanita phalloides – gyilkos galoca) cetăţenii sunt sfătuiţi să fie atenţi la ce culeg sau cumpără, să fie atenţi la volvă, guler şi lamele albe de la ciuperci, culoarea pieliţei pălăriei, care poate fi verde – gălbui, verde închis, galben de culoarea lămâiei, brun închis sau complet alb.
Pentru a se edifica asupra calităţii ciupercilor şi a se feri de pericolul pe care îl reprezintă cele otrăvitoare (multe dintre acestea fiind mortale), pe tot parcursul lunii octombrie, în zilele de vineri şi sâmbătă, între orele 8:00 – 12:00, hala Pietei Cetate, RAPAS Oradea pune la dispoziţia orădenilor experienţa unor specialişti în domeniu, în mod gratuit. Consilierea şi verificarea ciupercilor va fi efectuată de reprezentanţi ai Societăţii de Micologie „Laszlo Kalman”. Aceştia le vor explica culegătorilor individuali care le folosesc pentru uz personal dacă ciupercile sunt sau nu comestibile.
Citiți principiile noastre de moderare aici!