Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat, vineri, 4 iunie 2021, că a desemnat Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) în vederea înlocuirii temporare a organului de conducere al City Insurance pentru patru luni. În același timp, asiguratorul a fost amendat cu peste 2,9 milioane lei și trebuie să transmită un plan de finanțare și redresare, iar membrii Directoratului și ai Consiliului de Supraveghere au primit amenzi de 8 milioane de lei și li s-au retras aprobările acordate de ASF.
Sancțiuni
ASF a efectuat la Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA, clasificată în categoria 4 – supraveghere intensă, în perioada 2019-2021, mai multe acțiuni de control la sediul asigurătorului, cât și controale permanente, acțiuni în urma cărora au fost aplicate, atât societății cât și conducerii acesteia, mai multe sancțiuni contravenționale constând în amenzi, fiind de asemenea, impuse măsuri cu scopul remedierii deficiențelor constatate.
[eadvert]
Ca urmare a aspectelor constatate în acțiunea susținută de control și potrivit prevederilor legale, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis mai multe măsuri și sancțiuni. Astfel, membrii Directoratului City Insurance au fost sancționați cu amendă în cuantum de 1.000.000 de lei fiecare și retragerea aprobării acordate de ASF. Este vorba de Renato Szilagyi – președinte Directorat; Buzerea Barbu Mircea – vicepreședinte al Directoratului; Spyridon Stavros Mavrogalos Fotis – membru al Directoratului; Browne Woodthorpe Robert – președinte al Consiliului de Supraveghere; Rossler Max Walter – vicepreședinte al Consiliului de Supraveghere; Pascale Cristian – membru al Consiliului de Supraveghere; Arampova Aelita – membru al Consiliului de Supraveghere; Papanikolaou Epameinondas – membru al Consiliului de Supraveghere.
ASF a mai suspendat drepturile de vot aferente acţiunilor deţinute de acţionarul Vivendi Internațional SRL în conformitate cu prevederile art. 163 alin. (6) și alin. (8) din Legea nr. 237/2015;
City Insurance SA a fost sancționată cu amendă în cuantum de 2.930.766 lei și stabilirea în sarcina acesteia a obligației de a transmite Autorității de Supraveghere Financiară, spre aprobare, un plan de finanţare și redresare pentru restabilirea nivelului fondurilor proprii eligibile care să acopere cerințele de capital. Fondul de Garantare a Asiguraților a fost desemnat în vederea înlocuirii temporare a organului de conducere al asigurătorului, cu o durată a mandatului de 4 luni de la data intrării în vigoare a deciziei, cu posibilitatea prelungirii acesteia în condițiile art. 36 din Legea nr. 246/2015.
Ce se întâmplă cu polițele City Insurance
Potrivit lui Dan Apostol, director de comunicare ASF, polițele de asigurare City Insurance sunt în continuare valabile, iar clienții companiei pot obține despăgubiri în baza unui dosar de daună.
„Polițele de asigurare sunt valabile și acolo unde intervin situații unde polița trebuie să-și intre în rol asiguratul merge cu polița și face cererea de decont conform unui dosar de daună”, a explicat Dan Apostol pentru Digi 24.
City Insurance este cel mai mare jucător de pe piața asigurărilor. La 31 decembrie 2020, City Insurance avea o cotă de piaţă aferentă asigurărilor RCA de 43,49%,
Trimite articolul
XCompanie de nimic……Are preturi mici la RCA ca sa poata incheia cat mai multe polite, dar platesc foarte greu daunele…….Cred ca e bulgareasca….. Nu poate avea tara noastra o caompanie serioasa?
-
Euroins este bulgareasca
La cate accidente fac prostovanii de romani nu e de mirare ca intra firmele de asigurari in faliment. Romania e patria prostiei.
-
Cum poti fi atat de “prostovana”?