Procurorul Ciprian Man rămâne la şefia Serviciului Teritorial Oradea din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru o perioadă de trei ani. Procurorul Man a fost numit, miercuri, în această funcţie, în urma interviului susţinut la secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.
La propunerea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, Tiberiu Mihail Niţu a dispus, la data de 17 decembrie 2013, delegarea procurorului Ciprian Man, pe o perioadă de şase luni, în funcţia de procuror şef al ServiciuluiTeritorial Oradea din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Atribuţii
Ciprian Man are o vechime ca magistrat de peste 10 ani. Este absolvent al Institutului Naţional al Magistraturii, în perioada 2004 – 2006, a îndeplinit funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş. Din 2010, Man lucrează în structura DNA. Înainte de a fi delegat la Oradea a deţinut funcţia de procuror şef al Biroului Teritorial Satu-Mare al DNA.
Potrivit Regulamentului de ordine interioară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, între atribuţiile procurorului şef al serviciului teritorial figurează: coordonarea şi controlul activităţii personalului din cadrul serviciului; organizarea, coordonarea sau exercitarea controlului asupra activităţii de urmărire penală desfăşurate de procurori şi de ofiţeri de poliţie judiciară, precum şi asupra activităţii de ordin tehnic efectuate de specialişti. Totodată, procurorul şef al serviciului confirmă rechizitoriile întocmite de procurorii din serviciu, inclusiv de cei de la birourile teritoriale, efectuează personal urmărirea penală în dosare ale serviciului și participă la ședințele de judecată, examinează legalitatea și temeinicia soluțiilor de netrimitere în judecată, soluționează plângerile împotriva actelor dispuse de procurori și de ofițerii de poliție judiciară. Printre atribuţiile acestuia se numără şi organizarea activităţii de primire în audienţă a cetăţenilor, precum şi de rezolvare a sesizărilor, reclamaţiilor şi a plângerilor, precum şi organizarea de ședințe săptămânale de analiză a soluțiilor pronunțate de instanțele judecătorești în dosare ale Direcției Naționale Anticorupție, în vederea exercitării căilor de atac. De asemenea, procurorul şef participă la elaborarea materialelor de analiză, a studiilor privind fenomenul corupției; ia măsuri pentru valorificarea datelor rezultate din aceste materiale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!