„Construim această minunată lume a copiilor, deoarece avem la bază învățarea centrată pe copil, iar în cadrul procesului instructiv-educativ, accentul se pune pe nevoile și interesele copiilor. Valoarea acestui proiect se ridică la suma de 1.071.476 lei, iar termenul de finalizare este de 7 luni”, transmite primăria comunei Căbești, pe pagina de socializare.
Proiectul conține mai multe zone în jurul școlii din comună. Va fi amenajat un spațiu pentru cursuri în aer liber la umbra nucului bătrân din curtea școlii.
[eadvert]
Primăria promite și amenajarea unui „cinema în aer liber”, unde vor putea avea loc proiecții de film și a unui spațiu de joacă cu aparate diverse – pentru cățărare, urcare, tobogan, leagăne, balansoare.
În vecinătate, e propusă o zonă cu băncuțe colorate pentru relaxarea copiilor, o parcare în fața școlii dar și un gard iluminat cu panouri educative pentru copii.
Școală smart
Lucrările de modernizare a școlii din Căbești au început în mai 2020. Școala a fost refăcută din ruină, fiind construit între anii 1969-1970, a fost dotată cu clase cu table inteligente, geamuri termopan și mobilier de ultimă generație. Pe întreaga durată a lucrărilor de reabilitare a clădirii, cei 108 elevi ai școlii au învățat în clădirea Primăriei și al grădiniței.
„Nu contează unde funcționează școală, ci calitatea personalului didactic și interesul elevilor și al părinților pentru formarea copiilor.Azi resursele materiale sunt altele, resursele educaționale sunt altele, dar ceea ce e comun e că ele sunt eficiente numai printr-o antrenare permanentă a personalului didactic de învățare prin acțiune, de dezvoltate a motivației, care este foarte importantă pentru fiecare elev, și nu în ultimul rând, de crea posibilitatea accesibilității cunoștințelor fiecărui elev”, spunea primarul comunei Căbești, Corina Ene.
Citiți principiile noastre de moderare aici!