„Din octombrie, voi merge la Universitatea din Cambridge, unde voi studia Informatica, Computer Science”, spune Horea Mihai Silaghi, unul dintre cei trei absolvenți ai CN „Emanuil Gojdu”, care au reușit să ia Bacalaureatul cu nota 10. Tânărul orădean spune că „admiterea a fost destul de dificilă. Pentru a ajunge la interviu la Cambridge, pe lângă aplicație, am susținut două examene, după care în luna decembrie, am avut interviul cu profesori de acolo”.
Horea s-a remarcat încă din clasa a IX-a, la Olimpiadă Națională de Informatică, unde a reușit să obțină o medalie de argint.
În ceea ce privește subiectele de la Bacalaureat, Horea Mihai Silaghi spune că „au fost cel puțin accesibile, în special la română. În schimb, o dificultate mai ridicată a fost la proba de informatică, în comparație cu subiectele de la celelalte discipline”. Printre performanțele sale, Horea a trecut în revistă: „Am fost olimpic național la Informatică, Lingvistică, Chimie, în liceu. Am fost medaliat cu argint la Olimpiada Națională de Informatică și am participat la mai multe concursuri internaționale de informatică”. Horea a fost șef de promoție la CN „Emanuil Gojdu” cu media 10.
Un elev de 10 are și pasiuni? Are timp pentru a și le cultiva? „Probabil printre cele mai mari pasiuni ale mele este călătoritul. Am avut timp suficient în tot liceul, astfel că am reușit să particip la schimburi de experiență pe trei continente: Europa – Portugalia, Asia – India și America de Sud – Chile. Referitor la timpul liber, liceul nu este, după mine, deloc dificil. Cheia este gestionarea timpului. Astfel, chiar dacă în clasa a XII-a aveam Bacul, asta nu m-a oprit să mă întâlnesc cu prietenii în weekend-uri, știind că în restul săptămânii învățăm eficient”.
Ceilalți doi gojdiști cu Bac de nota 10 sunt: Mali Mateaș, de la Științe Sociale și Andrei Mălan, de la Matematică-Informatică bilingv engleză. Andrei Mălan spune că are două opțiuni de studiu – dreptul sau informatica economică, ambele la Cluj-Napoca. „Decizia, trebuie să recunosc, nu e luată încă în totalitate, căci m-am axat pe Bac în aceasta perioadă. Cu siguranță voi rămâne în țară.Fiecare opțiune are în spatele ei anumite argumente și tocmai de aceea, o decizie finală o voi lua în următoarele zile”, spune Andrei Mălan.
Alți doi absolvenți cu nota 10 la Bacalaureat sunt Oana Vaida, de la CN „Onisifor Ghibu”, Melissa Mezei, de la CN „Mihai Eminescu”. Melissa e o împătimită a dansului, un alt domeniu în care a obținut performanțe. Ea a obținut premii la olimpiade încă din gimnaziu, pe care l-a absolvit la Școala Dacia Oradea.
Cinci elevi bihoreni de zece la BAC. 71,65% au promovat examenul
Trimite articolul
XFelicitari!
In Romania se poate face performanță! Dacă este voință și reprezentare poți să ajungi la un nivel ridicat. AVEM oameni de știință și se poate ridica la nivelul oricăreia țară dezvoltată. Nu e apsolut necesar să vă duceți să studiați in Anglia, America…etc. aceste țări culeg spuma intelectuală din alte state pentru ai exploata in folosul lor. Vedem ce face cu români noștri nemți. La ai lor le dau salarii mari , i-ar la străini le dau in batjocoră. Vorbesc din propriea-mi experiență.
-
Si ce ai vrea?
Sa ramana in Oradea si sa munceasca pentru dezvoltarea betonata a lui bolojan? Sau in parcurile industriale pentru 2000 Roni pe luna din care ceata lui bolojan ia cel putin jumatate? Fii serios. Tineri, plecati cat mai repede puteti. Aici nu e de stat. -
Orădene, vezi ce faci cu gramatica… ai greseli de ortografie si …dezacorduri….
-
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
-
-
,,Vedem ce face cu români noștri nemți.”Probabil ca ai vrut sa-i inveti pe nemti limba romana si ,al dracului pielea pe ei,s-au prins ca esti din….Videle!!!
De ce inventati cuvinte,doar sa pareti mai “cool”? am cautat in dex dar nu am gasit cuvantul “zecist”!!!
Felicirtari absolventilor, nu si dnei VB.
Astia cu “plecati cat mai repede de aici ca e iadul pe pamant” sunt un grup cu care nu mai pot fi de acord. Tot ei se plang dupa aia ca liderii alesi sunt de doi bani.
Eu sugerez sa folosim datele pe care le avem si sa nu mai plangem non-stop. Romania nu e Burkina Faso. Nu e nici Germania. Dar ghici ce? Economic suntem mai aproape de Germania decat de Burkina Faso. Oricat de mult va deranjeaza sa auziti asta, fiindca va place mentalitatea de victima; asta e adevarul.
Romania are multe hibe, iar guvernarea sinistra (si majoritar oligarhica si de stanga as spune) din ultimii 30 de ani a distrus mult. Astea fiind spuse, solutia nu este sa ne educam copii sa plece; solutia e sa ii invatam sa gandeasca nuantat, sa ia decizii corecte si poate multi vor alege sa ramana aici si sa schimbe ceva.
In loc de “plecati cat mai repede de aici” la stiri de genul, mai bine pleaca tu. Ar ajuta mai mult. Crede-ma. Cei 5 zecisti din articolul de mai sus sunt mai valorosi. Orice decizie vor lua, numai bine le doresc. Felicitari.
-
Toate milioanele de romani au plecat din tara pentru ca aici e fantastic, sublim extraordinar, nu-i asa? Ok cand iti acorzi premii sporuri tie insuti, ca ilustrul nostru primar, e ok, dar e un pic mai nasol pentru noi, astia multi, “fraierii”.
In alte tari dupa 10-15 ani de munca, vezi ceva. Aici never ever. E frumos ca ne compari cu Burkina Faso. De ce nu faci comparatie cu alte tari din Europa? Si nu, nu la Albania ma gandesc.-
Nu vreau sa fiu rau, dar mai citeste odata ce am scris. Nu am spus ca au plecat de bine. Am spus ca lucrurile nu sunt intr-atat de rele aici si una, daca nu singura, modalitate de a schimba ceva, e sa ramanem mai multi aici si sa cladim o economie si sa ii votam afara pe sarlatani.
Milioane au plecat si pentru ca viata in RO era mai aproapiata de Burkina Faso/Moldova/Albania-mai ales in 90. Azi nu mai e. Sa pleci sa lucrezi la Tesco in Newcastle pe 1300 de lire in mana de exemplu (dand pe chirie jumate), nu este ceva ce ar trebui sa ne incurajam copii sa faca.
Asta e tot ce spun. Numai bine
-