„Sunt șocată, bulversată, înlemnita de durere, pare să fie un coșmar și nu realitatea cumplită! Marco nu mai este ! Un copil atât de profund, delicat, original și inteligent, la începutul drumului în viața de medic rezident! Sincere condoleanțe Eva și Doru ! Dumnezeu să îi dea pacea veșnică ! Să fie o lumină în cer”, a postat dr. Carmen Pantiș pe pagina sa de socializare.
Decesul tânărului a survenit sâmbătă, în jurul orei 02:14. S-a înecat în piscina unei pensiuni din Remeți. Echipajele de salvare au intervenit după apelul 112 dar, în ciuda manevrelor de resuscitare aplicate de personalul medical, a fost declarat decesul bărbatului, la fața locului.
[eadvert]
Un bărbat de 28 de ani s-a înecat într-o piscină din localitatea Remeți. Nu a mai putut fi salvat
Trimite articolul
XAnormal sa te îneci in piscina, și dacă nu știi să înoți e greu sa te îneci dacă ești treaz, e dubios ce caută la ora 2 in piscina, poate băut.
Condoleante familiei! Sper ca autopsia sa clarifice ce s-a intamplat. Poate a facut un infarct inainte sa se inece? Sa aiba vreo legatura cu serul experimental pe care toti doctorii l-au luat? Nu se ineaca un om atat de usor, chiar daca unii zic ca ar fi fost baut. Toate aceste cazuri se baga sub pres din pacate.
-
Trebuia să apară și unu cu vaccinu…
-
Suntem mai multi, voi o sa fiti din ce in ce mai putini
-
Am pierdut un client serios. Păcat, ii plăcea iarbă de calitate 🙁 rip m.
-
Ai firmă de îngrijit gazon cumva? Dacă nu, ești sadic, rușine.
Cred că ceea ce s-a întâmplat este un fenomen numit Shallow Water Blackout, sau Hypoxic blackout.
Acest lucru se întâmplă de obicei în cazul scafandrilor experimentați care cunosc sistemul de hiperventilație (practic, scafandrii învață să respire la un ritm mai ridicat pentru a putea să-și țină respirația mai mult timp).
În mod normal, creșterea nivelului de CO2 declanșează nevoia de a respira (este ceea ce simțim atunci când rămânem fără aer). Cu toate acestea, în timpul hiperventilației, nivelurile de CO2 din organism sunt reduse în mod artificial, suprimând temporar “nevoia” de a respira și prelungind timpul în care ne ținem respirația, dar nivelurile reale de O2 nu sunt crescute.
Din acest motiv, scafandrul nu va “simți” că trebuie să respire, deoarece nivelurile de CO2 sunt diminuate, dar, în același timp, nivelurile de O2 se epuizează rapid.
Acesta este adevăratul pericol al hiperventilației: ea maschează adevărata epuizare a oxigenului din organism. Pe măsură ce scafandrul își reține respirația, nivelul de oxigen continuă să scadă, fără semnele de avertizare obișnuite de disconfort sau nevoia de respirație. Ca urmare, scafandrul își poate pierde cunoștința și se poate îneca, mai ales dacă se află sub apă și nu poate respira.
Asta este ce cred eu că s-a întâmplat. Nu de la Vaccin. Nu de la Alcool.
În orice caz, condoleanțe familiei.
Iar Marco, “pretene”, îmi vei lipsi mult.
-
Ce-ai fumat, esti in delir?