A doua ediție a festivalului „Infinite Dance Festival 2016: Oradea dansează” se va desfășura în perioada 26-30 octombrie. „„Succesul primei ediții ne-a determinat să continuăm misiunea de promovare a diferitelor forme de dansuri, astfel în programul acestei ediții, folclorul, clasicul și contemporanul se îmbină într-un mod armonios atât în oferta de spectacole, cât și în secțiunea de off. Aceasta va cuprinde și un spectacol-eveniment, un performance menit să sublinieze relația strânsă dintre mișcare, muzică, poezie sau arte vizuale” – a declarat directorul artistic al Ansambului Nagyvarad, Dimeny Dimény Levente.
La acest eveniment își vor face apariția și coregrafi ai Centrului Național al Dansului București. „Suntem onorați că ei vin. Prin prezența lor aici, Infinite Dance Festival începe să devină un festival important deși e la a doua ediție” a precizat Levente. De asemenea, la eveniment participă și artiști de la Universitatea de Artă Târgu Mureș, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, cât și din Budapesta: Hungarian State Folk Ensemble. Cei din urmă vor susține duminică, 30 octombrie, un spectacol pe care Dimeny Levente îl descrie precum un „amalgam, o sinteză a dansurilor și muzicii tradiționale din Transcarpatia, aparținând etniilor conviețuitoare, precum: maghiari, ucrainieni, români, rusi, evrei, accentul căzând pe acele legături care conferă unitate în această diversitate”.
Evenimentele se desfășoară în parteneriat cu Cafeneaua Moszkva, Casa Darvas-La Roche, Revista Culturală Várad și teatrul Studio Act
Workshopuri cu locuri limitate
În cadrul festivalului, Mălina Andrei și Lorink Katalin vor susține două workshopuri dedicate dansatorilor și actorilor interesați în dezvoltarea mișcării scenice, respecitv a capacității de concentrare. Workshopul susținut de Mălina Andrei are ca scop redescoperirea corpului uman, respectiv definirea și redifinirea a ceea ce înseamnă corporalitate / mișcare scenică. Se vor aborda diferite tehnici ale dansului improvizativ, respectiv ale diferitelor genuri de dans contemporan.
Între 29-30 octombrie va avea loc workshopul lui Lőrinc Katalin. „Atelierul se bazează pe definiția Marthei Graham, aceea care presupune că sursa diferitelor forme de dansuri este dorința și toate forțele represive dorinței, fie vorba despre forțe lăuntrice sau exterioare. În tehnica prezentată elementele principale sunt tensiunea, impulsurile, eliberarea”, a anunțat Katalin. Atelierul este susținut în limba maghiară, iar la cerere, organizatorii asigură traducere în limba română.
Locurile sunt limitate, astfel toți doritorii sunt rugați să completeze formularul de însciere și să-l trimită pe adresa nagyvaradtancegyuttes@gmail.com până în data de 20 octombrie.
Bilete
Biletele se pot achiziționa la casieria teatrului (deschisă de marți până vineri între orele 11-17, respectiv cu o oră înaintea fiecărui spectacol), și online pe www.biletmaster.ro. Totodată, organizatorii vin cu aplicația mobilă FestivApp, care cuprinde printre altele, și programul festivalului orădean. (Aplicația poate fi descărcată accesând următoarele linkuri: Android: http://bit.ly/FestivApp , iOS: http://bit.ly/iFestivApp)
Program
Miercuri, 26 octombrie
11-15 – Workshop Mălina Andrei
18:30 – M Studio – Sărbătoarea primăverii, Teatrul Szigligeti
20:00 – Oradea Klezmer – De prin lume adunate – muzică klezmer, Moszkva Café
Joi, 27 octombrie
11-15 – Workshop Mălina Andrei
18:30 – Feledi Project – În cursul timpurilor, Teatrul Szigligeti
20:00 – Centrul Național al Dansului București – Nu toți sunt eroi, Sala Arcadia
Vineri, 28 octombrie
11-15 – Workshop Mălina Andrei
17:00 – COMPOS – spectacol-eveniment, Casa Darvas-La Roche
18:30 – Ansamblul Nagyvárad – Stabat Mater, Teatrul Szigligeti
20:00 – Compania András Lóránt – Monoloage, Studio Szigligeti
20:00, Concert Perihelion – Moszkva Café
Sâmbătă, 29 octombrie
11-15 – Workshop Lőrincz Katalin
17:00 – Academia de Dans Maghiar – Ce este modernul, ce este contemporan… ce este dans modern / contemporan?, Studio Szigligeti
18:30 – Academia de Dans Maghiar, Universitatea de Arte Târgu Mureș, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale” – Gala Academiilor, Teatrul Szigligeti
20:00 – Studio Act – Molloy, Centrul Multimedia Studio Act / Str. Crinului, nr. 2. Oradea
20:00 – Concert Hiperkarma, Moszkva Café
Duminică, 30 octombrie
11-15 – Workshop Lőrincz Katalin
18:30 – Hungarian State Folk Ensemble – Transcarpathia Invoked, Teatrul Szigligeti
20:00 – Concert Ganxsta Zolee és a Kartel, Moszkva Café
Citiți principiile noastre de moderare aici!