Orădenii care dores să cumpere miel viu o vor putea face săptămâna viitoare, mai puţin în data de 1 Mai, din Piaţa Ioşia Nord, singurul loc autorizat pentru sacrificarea mieilor. Piaţa va fi deschisă zilnic între orele 9:00 – 18:00. Sâmbătă, programul va fi scurtat.
În fiecare zi, cu excepția zilei de sâmbătă, în intervalul orar 13:00 – 14:00, hala va fi închisă pentru curățenie și dezinfecție.
Taxe
Potrivit conducerii Administraţiei Domeniului Public (ADP) SA, ciobanii vor plăti pentru un miel adus la piaţă 10 lei/zi. Măcelarii vor fi taxaţi cu 63 de lei/zi, iar cumpărătorii de piei cu 265 de lei/zi. Măcelarii care vor participa la sacrificarea mielor vor trebui să fie dotaţi cu două seturi a câte trei cuţite, o bardă, teci pentru cuţite, două rânduri de salopete, halate și bonete.
Pe de altă parte, cumpărătorii de miei vor plăti şi ei o taxă pentru jupuirea acestora. De Paştele Catolic taxa a fost de 25 de lei pentru un miel şi 30 de lei pentru un ied. Acum circulă zvonul că măcelarii intenţionează să crească taxa pentru jupuirea unui miel de peste 15 kilograme la 30 de lei. Cine vrea tăierea mielului în două va mai plăti în plus 5 lei. Dar acestea sunt doar zvonuri. Un alt zvon care circulă pe piaţă este despre pieile de miel şi de ied. Măcelarii sunt nemulţumiţi că nu pot să păstreze ei pieile şi să le predea ei la firma colectoare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!