Acestea sunt cele trei atribute esențiale ale unei olimpiade altfel: Olimpiadele Kaufland. Peste 1.300 de unități de învățământ din țară au participat la cea de a IV-a ediție a OlimpiadelorK, prilej cu care au avut loc peste 40.000 de activități extrașcolare la care au participat elevii alături de dascălii lor. Implicarea participanților s-a făcut având ca bază munca în echipă, creativitatea, seriozitatea, mobilizarea socială și viziunea.
În acest an cinci unități de învățământ din Bihor s-au aflat printre cele 100 din toată țara premiate pentru locul trei: Școala Gimnazială „Floare de Lotus” din Sânmartin (7.800 de puncte – locul 8), Colegiul Național „Avram Iancu” din Ștei (7.800 de puncte – locul 23), Liceul Teoretic „Ady Endre” din Oradea (7.720 de puncte – locul 80), Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea (7.720 de puncte – locul 81), Școala Gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea (7.680 de puncte – locul 103).
Premierea unităților de învățământ bihorene a avut loc ieri la Palatul Copiilor din Oradea. Pe lângă reprezentanții școlilor și grădinițelor, la înmânarea premiilor au fost prezenți și Alin Florin Novac-Iuhas, șeful ISJ Bihor și Huszar Istvan, viceprimarul Oradei.
Acțiunile OlimpiadelorK s-au desfășurat pe toată perioada acestui an școlar (2015-2016). În cadrul programului au existat două etape de premiere: una pentru cei care iau repede startul (Top Hărnicuți) și alta pentru cei care punctează cele mai multe activități până la finalul programului (Top Fruntași).
Topul Hărnicuților îi include pe cei care au luat rapid inițiativa și au realizat deja mai multe activități până pe 30 noiembrie 2015. S-au acordat acordat 100 de premii a câte 2.000 de euro celor calsați pe locul III, 2 premii pentru locul al II-lea a câte 30.000 de euro fiecare și un premiu I în valoare de 40.000 de euro. Astfel, cele 103 premii i-a inclus în Topul Fruntașilor pe cei mai consecvenți 103 participanți, care au cumulat un punctaj bun în baza activităților realizate până la 29 februarie.
Despre program
OlimpiadeleK este un program de responsabilitate socială sponsorizat de Kaufland România și implementat în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației. Programul dă șansa elevilor să transforme școala în care se dezvoltă într-un mediu fertil și propice studiului.
Pentru a deveni OlimpiK, fiecare școală trebuie să se înscrie în program și să-și aleagă cât mai multe activități pe care să le ducă la bun sfârșit, iar elevii să fie activi și să strângă cât mai multe puncte. Cu cât ai mai multe activități realizate, cu atât cresc și șansele de câștig.
După muncă, și răsplată! În urma punctajului realizat școala va primi o sponsorizare în bani, pe care îi va putea folosi unde are nevoie. Câștigătoare fiind şcolile ai căror dascăli și elevi formează adevărate echipe și desfășoară împreună cât mai multe activități. Competiția este deschisă tuturor instituţiilor de învăţământ public din România: grădinițe, școli primare și gimnaziale, licee.
Citiți principiile noastre de moderare aici!