Cele cinci străzi, Papiu Ilarian, Cheile Turzii, Dâmboviței, Năvodarilor și Digului, au o lungime de peste un kilometru.
„Dacă înainte de începerea lucrărilor, străzile aveau o stare necorespunzătoare traficului, acum locuitorii beneficiază de o infrastructură rutieră adecvată. Lucrările de modernizare au vizat amenajarea carosabilului, a trotuarelor, a acceselor la proprietăți și realizarea canalizării pluviale. De menționat că întreaga zonă Gutenberg a fost cuprinsă în programul de modernizare, Primăria Oradea asfaltând înaintea acestora și străzile: George Bota, Ion Mincu, Cărăbușului, Aurora și Arturo Toscanini”, a precizat Marcel Dragoș, viceprimarul municipiului Oradea.
Lucrările au fost executate de S.C. Trebor Drum Construct S.R.L, valoarea totală a acestora fiind de 1.949.106 lei (+TVA).
„Străzile Arabilor, Ioan Bușiția și Thomas Mann au fost modernizate prin fonduri europene, pe o axă dedicată zonelor defavorizate, respectiv prin proiectul „Regenerare fizică, economică şi socială a comunităţii defavorizate din zona Gutenberg, Municipiul Oradea” din cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020”, mai transmite municipalitatea.
Trimite articolul
XNo asta da realizare. Ala i ma. Faceti si niste blocuri noi.
I-a scis Primaria si pe aia din mizerie si anonimat.
Ca numai miros de pisat si de gunoi de porci sau de cai simteai cand erai nevoit sa treci pe zona.
Plus ca proprietatile sunt foarte mici, fiind feliate. Si sunt suprapopulate cladirile, majoritari fiind rromi si romani de religie penticostala sau baptista care fac o gasca de copii.
Mizerie, agloneratie, haos, loc stramt, etc…
I -a mai scos si pe astia primaria din secolul 19.
Dar comentatorii vesnic anti Birta sau fostul ( Bolojan), nu mai povestesc despre astea.
Doar despre locurile lor de parcare.
Ca nu reuseste Primaria sa faca locuri de parcare cate masini pot cumpara fiecare dintre ei ptr.fiecare membru al familiei ce locuieste in acelasi apartament din bloc.
Niste tarani brusc emancipati si deveniti povestitori.
Da, or făcut mişto autostrăzi la noi în cartier ăia de la săgeata galbănă, amu se împedică vacile dimineața când mere ciurda la păscut că nus obişnuite cu drumuri din astea europene modernizante.
Da o venit şi domnu Mihăiță Lasca la noi ,în campanie erectorală, şi neo zis săl votăm pe el primar sau preşedinte, nu contează ce, şi atunci el ne pune la fiecare casă din Velența câte un bancomat plin dă bani şi ne învață săl clonăm ca să ajungem bogați.
Niste blocuri noi noute mari sa incapa si cai in lotru vrem si la pirande. Sa vina si bancomate cat mai multe.
Au suferit muncitorii aia de la Trebor stand 10 ore prin zona cand sa facut Digului numai ei stiu cum putea infernal in August septembrie pe acolo
Da de ce nu scrie si timpul de exacutie? Pentru un drum de 200 m ia trebuit firmei executante 6 luni sã îl termine. L- au sãpat si asa au lãsato 2 luni fãrã sã se atingã de el. Nu trebuie ridicat în slãvi firmele si primãria. Lucreazã încet si prost.
-
Așa-i! Și cine răspunde? Bătaie de joc!
-
Mai bine ca i-a scos din kkt !
Ca daca era dupa ei, erau si acum cu gunoiulde la cai in caruta din fata gardului. Si cu fanul peste poarta . Sa nu vorbim de miros de porc. Apa se scurgea pe strada . Exact cum spunea intr-un comentariur cu referire la un alt subiect, un tip care descria foarte bine cartierul Iosia de acum 20-25 de ani. Care avea atunci inca ciurda de vaci, cu gaste si gaini ce umblau toata ziua pe strazi, cu currci si rate mute.
Aici erau copii care vara alergau dezbracati in pielea goala, desculti si murdari, alergand o roata veche de bicilcleta, jucandu-se cu cauciucuri uzate sau incercand sa calareasca doi – trei deodata o bicicleta dezmembrata numai buna de dus la fier vechi.
Iar parintii, niste saraci care stiau doar sa faca copii multi non stop, cu speranta ca statul ii va ajuta, ori ceva culte religioase.
Cainii vagabonzi erau in haita pe zona aia.
Chiar daca a durat sa ii scoata din nivelul anilor 1900 , a meritat . Imi aduc aminte de imaginile filmate in zona Garii si in fosta zona veche Episcopia, atunci cand s-a realizat filmul Pistruiatul, cu Costel Baloiu.
Atunci erau acolo astfel de mahalale, identice cu ce au existat pina in acest an pe strazile din zona Gutemberg.
Cu diferenta ca filmul ala s-a filmat in anii 70!
Asa ca …. , povestitorii mai putin cu ciocu!
Bravo Primaria 1
Comentatorii vor tot exista . Dar daca tot au de comentat anti Birta sau anti Bolojan , as dori sa ii intreb de ce nu a facut Filip in trei mandate de primar,sau maretul Sturza, aceste strazi modernizate?
Si rapid, daca se poate!
Ca tot timpul exista aceste comparatii, cu ce a facut nu stiu cine , candva sau odinioara. -
Chiar ai dreptate.
Dar, pentru omul simplu,amărât şi “neinstruit” e important doar că se face “ceva” , nu contează în cât timp, cât costă (dacă nu erau alternative mai avantajoase).
Că are ca termen de comparație primarii precedenți ai oraşului, unul care toată ziua “dohănea” şi “cafelea”, altu,un escroc sentimental şi libidinos, care avea mare trecere la electoratul feminin ajuns la menopauză (să mă scuze electoratul respectiv) şi care nu au făcut mai nimic pentru orădeni în timpul mandatelor lor.
Comparativ cu prăpădiții ăia, Bolojean şi compania chiar sunt nişte zei.
Este de apreciat faptul ca în final străzile au fost modernizate prin amenajare corespunzătoare și asfaltare.
Dacă acest lucru se făcea la mutarea romilor în zonă în anul 1975, orașul nu avea colonia din prezent, ci niște vagi amintiri de lipsă de civilizație, de comportament total antisocial, infracțional, de nerespectare a tuturor normelor umane recunoscute. Neimplicarea statului și pe această linie legată de infrastructură, împreună cu neimplicarea în eradicarea tarelor etnice și sociale, a făcut ca locuitorii din colonie să fie încurajați în ignoranță și fapte reprobabile; la nivelul lor de înțelegere a lucrurilor considerandu-se chiar “superiori”, gandind probabil că restul societății le este datoare cu recunoștință pentru ” bunele lor tradiții”. De asemenea, că societatea este obligată să le dea totul, iar ei nu trebuie să învețe, să se pregătască, să muncească, ci doar să stea degeaba, să piardă vremea, să fure și să consume.
Toate programele statului au eșuat în ceea ce i-a privit, inclusiv cele religioase de după revoluție – care au devenit o pură afacere pentru mulți intersați, dar și privind acordarea de ajutoare materiale. Semnalul dat ACUM este că autoritățile romane s-au deșteptat, vorba unui cantec.
Aștept cu interes celelalte măsuri (sociale) de ‘amenajare corespunzătoare” , pentru eradicarea fenomenului existent acolo, considerand că pană acum romii prin comparație cu romanii nu au fost defavorizați, ci dimpotriva – numai favorizați și discriminați pozitiv.