Constantin Bungau, noul rector al Universităţii din Oradea, şi-a numit echipa de prorectori. Aceştia au fost prezentaţi membrilor Senatului Universităţii din Oradea, în cadrul şedinţei extraordinare de ieri. În premieră, la şedinţa de ieri a Senatului a avut acces şi presa.
Membrii Senatului au fost informaţi cu privire la activitatea profesională a prorectorilor şi atribuţiile care le revin, având posibilitatea de a le adresa întrebări candidaţilor propuşi pentru această funcţie.
Decizii de numire
Astfel, noua echipă este formată din: prof. univ. dr. Marcel Roşca, decanul Facultăţii de Inginerie Energetică şi Management Industrial, prorectorul responsabil de managementul academic, prof. univ. dr. Sorin Şipoş, directorul Departamentului de Istorie al Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale şi Ştiinţele Comunicării, prorector pentru managementul cercetării şi relaţii internaţionale. Conf. univ. dr. Marcela Prada, directorul Departamentului de Construcţii a Facultăţii de Construcţii şi Arhitectură, va răspunde de managementul resurselor materiale şi patrimoniu, iar prof. univ. dr. Ioan Gheorghe Ţară, cadru didactic la Facultatea de Ştiinţe Economice, de managementul resurselor financiare. Managementul serviciilor studenţeşti şi sociale îi revine conf. univ. dr. Simona Trip, cea care a ocupat aceiaşi funcţie şi în ultima parte a mandatului fostului rector Cornel Antal.
„Mi-am dorit o echipă alcătuită din cadre didactice tinere, dar cu o experienţă importantă în cadrul Universităţii. Am prevăzut programe care să creeze performanţă”, a afirmat rectorul Constantin Bungău. Acesta a precizat că funcţia de prorector responsabil cu calitatea a dispărut. În perioada rectorului Antal, aceasta a fost ocupată de Ioan Felea.
„La nivelul Universităţii din Oradea există un Departament de Asigurare a Calităţii, condus de Ştefan Nagy. Domnul Nagy ocupă postul printr-o decizie de numire. Directorul Departamentului urmează să fie stabilit de Consiliul de Administraţie al Universităţii”, a precizat Bungău.
Prorectorul Gheorghe Ţară a spus că prioritatea numărul unu a sa este evaluarea situaţiei economice a Universităţii din Oradea. Aceasta în contextul în care Universitatea din Oradea a făcut demersuri pentru accesarea unei linii de creditare.
„Vom face o evaluare a situaţiei financiare a Universităţii din Oradea. În acest fel vom şti ce posibilităţi financiare avem şi care sunt direcţiile în care suntem obligaţi să cheltuim banii. De asemenea, vom identifica cheltuielile care nu sunt obligatorii”, a spus prorectorul Gheorghe Ţară.
Citiți principiile noastre de moderare aici!