Consiliul Județean Bihor a precizat că 11 firme s-au interesat de concurs, în final însă doar jumătate au depus proiecte. Pentru ca juriul să nu cunoască identitatea participanților la concurs, firmele care s-au înscris în competiție au primit un cod.
[eadvert]
Creativitatea, originalitatea și calitatea arhitecturală va fi notată cu maxim 55 de puncte, acest criteriu având cel mai mare punctaj. Juriul va mai nota: viabilitatea, raționalitate și sustenabilitate, cu maxim 30 de puncte; atingerea obiectivelor propuse prin temă, maxim 10 puncte; calitatea și claritatea reprezentării ideilor maxim 5 puncte.
Investiție de aproximativ 15 milioane euro
„Având în vedere că Centrul Cultural Multifuncțional este o investiție de anvergură, de aproximativ 15 milioane de euro, sperăm ca proiectele depuse să vină în întâmpinarea necesităților și a cerințelor noastre. Vrem să atribuim proiectarea, astfel încât să putem începe lucrările cât de repede. Această investiție va deservi nevoile culturale și alte tipuri de evenimente ale județului Bihor și ale Municipiului Oradea”, a precizat Călin Gal, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.
Jurizarea proiectelor va avea loc pe 6 și 7 decembrie, urmând ca pe data de 8 să fie făcut anunțul privind câștigătorul concursului. Câștigătorul se alege cu 3% din valoarea devizului estimativ general al proiectului câștigător. Iar cei de pe locul II și III vor primi 40.000 lei, respectiv 25.000 de lei.
Centrul va avea o sală cu o capacitate de cel puțin 1.000 de locuri și două săli cu o capacitate de câte 300-400 de locuri, putând fi compus din una sau două clădiri, în funcție de viziunea concurentului. Valoarea estimată a proiectului este de 15 milioane de euro, acesta fiind propus spre finanțare ca proiect strategic în următorul exercițiu bugetar al Uniunii Europene.
Nouă oferte pentru proiectarea centrului cultural, în valoare de aproximativ 15 milioane de euro
Concurs de soluții pentru un Centru Cultural în valoare de 15 milioane de euro
Trimite articolul
XIn purul stil al primariei, va fi ales cel mai ieftin, adica mic si urat. Ieftin, a la Bolojan. Nu va fi ales nicidecum cel mai spectaculos, frumos, etc. Nu se va integra in istoria orasului care a facut doar cladiri monumentale, cu care ne mandrim. Acum va fi facut ceva ca polivalenta sau noul stadion, ceva ce s-ar integra bine la Stei sau Nucet.
… hai pe bune Cornele, ai visat tu azi noapte. … sa nu te deochi … ii fi un fel de baba Nutii. Cum le stii tu pe toate, primar trebuie sa te faci, si daca candidezi si din partea PSD-ului e perfect …
-
Pai Irna , ne spui tu un proiect facut in oras care sa fie demn de mostenirea arhitecturala a orasului? Ai uitat de tepile ce vroia sa le puna peste parcarea din centru, pe motiv ca erau ieftine. Ai vazut ce cladire urmeaza a fi facuta in parcul Traian, tot ieftina. Stadion mic si ieftin, polivalenta mica si urata. Brasovul acum isi face cea mai mare si frumoasa polivalenta din tara, tot cu populatie identica cu Oradea. Apropo inceteaza cu linsul, ca sigur nu prea ai umblat prin alte parti. Apropo ai vazut ce blocuri se fac in Cluj, ce cladiri superbe noi apar acolo, sau in Timisoara, Iasi. In Oradea nu vad nimic nou si frumos, inca sunt mai urate ca cele comuniste. Asa e cand taranoii ca Bolo si tine pun stapanire pe un oras care are ce sa arate, are ca le-au facut altii. Nu taranoii din Birtin, Bins si Valea pulii.
-
Cornelus, ușor taica, sa nu pățești ceva… Clădirile noi care te dau pe tine pe spate în Cluj sau Timisoara,sunt făcute de firme private. Stadioanele,sălile de sport sunt făcute de CNI, proiectele lor. Apropo, ce zici de stadionul din Timișoara sau ala din Brașov? D-alea noi zic… care nu exista, ca de fapt nici sala noua din Timișoara 🙂
Dar poate-ti place acustica de la sala din Cluj, de mare cacao. În parcul Traian nu e gata proiectul și ala tot de o firma privata va fi făcut, cu acordul unei comisii… știi de unde? De la Clujul tău iubit :)) Asa ca… flexari multe, Cornelus, ca viata e grea oricum.
-
În polivalentã se pot pune paturi? (iată spitalul de infecţioase. Sã sune ambulanţele pe centurã, nu în capul lui Decebal.cãciula acoperind stadionul sã nu plouã hubul gazon de culturã.