Primele rezultate la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor sau catedrelor didactice vacanțe ori rezervate din învățământul preuniversitar au fost afișate marți, 27 iulie 2021, pe site-ul http://titularizare.edu.ro și pe pagina www.isjbihor.ro.
[eadvert]
În județul Bihor 530 candidați, au obținut între 7 și 9,99, adică 46,07%, 388 de candidați au obținut note între 5 și 6,99 (34,45%), iar 198 de candidați, respectiv 17,58%, au obținut note sub 5.
Totodată, cinci candidați au obținut nota 10: la istorie, religie ortodoxă, învățători rromani, educație muzicală și educație fizică și sport.
„Din promoția anterioară au obținut note peste 7: 462 de candidați, respectiv 49,30%, iar din promoția curentă 68 de candidați, adică 35,97%, au luat note peste 7”, a precizat Florin Negruțiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.
Contestații
Candidații nemulțumiți de rezultate pot depune contestații. Acestea se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 28 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi transmise si prin e-mail, după afişarea rezultatelor, până în data de 28 iulie, ora 12:00.
Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site în data de 3 august.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5.
În județul Bihor, la proba din data de 21 iulie 2021, din 1434 candidați înscriși s-au prezentat 1.184. „Au absentat 250. S-au retras 58 de candidați, dintre care 54 din motive personale, iar 4 din motive medicale. Niciun candidat nu a fost eliminat. S-au evaluat un număr de 1.126 de lucrări”, a mai prezentat Negruțiu.
Concursul s-a desfășurat în cinci centre organizate (Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea pentru științe și învățătoare în limba română, Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea – pentru istorie, geografie, științe socio-umane, arte, limba și literatura română, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea – pentru disciplinele tehnice, învățământul special, educație fizică și sport, Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea – pentru educatoare în limba română, religie și Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea – pentru învățătoare și educatoare în limbile minorităților naționale, limbi materne respectiv moderne.
Probe eliminate
În acest an, proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.
Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4 – 5 august.
„După derularea etapelor de mobilitate, la nivelul județului Bihor, pentru concurs au fost publicate 40 de posturi didactice și catedre vacante în vederea angajării pe perioadă nedeterminată (28 în mediul urban, iar 12 în rural). De asemenea, au fost publicate 1.201 posturi didactice, catedre și fracțiuni de catedră în vederea angajării pe perioadă determinată (536 urban, 665 rural), 283 fiind complete”, a mai arătat inspectorul Negruțiu,
Cadrul normativ care reglementează organizarea și desfășurarea concursului național de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacanțe și rezervate din învățământul preuniversitar, sesiunea 2021, precum și programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro.
Informații suplimentare referitoare la mobilitatea personalului didactic poat fi găsite pe site-ul www.isjbihor.ro la secțiunea Resurse.
Citiți principiile noastre de moderare aici!