Sâmbătă, 11 ianuarie, a fost o zi aglomerată pentru pompierii bihoreni. Aceștia au intervenit pentru stingerea a cinci incendii produse la locuințe din Tinca, Dobrești, Lunca, Marghita și Ștei.
În primul caz este vorba de o intervenție de aproximativ o oră și 45 de minute. Pompierii din cadrul Gărzii Tinca s-au mobilizat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de pe strada Republicii din Tinca. Incendiul, provocat cel mai probabil din cauza coșului de fum „neprotejat termic față de materialele combustibile”, a afectat aproximativ 30% din acoperișul clădirii, pompierii împiedicând răspândirea flăcărilor.
În aceeași zi, pompierii bihoreni au acționat pentru aproximativ 20 de minute pentru stingerea unui incendiu provocat la o locuință din Dobrești dintr-o cauză similară. În urma incendiului a ars mobilă din două camere, două ferestre și două uși.
Tot sâmbătă, între orele 16:55-20:30, echipajele de pompieri bihoreni au intervenit pentru stingerea a trei incendii izbucnite tot din cauza coșurilor de fum, necurățate, la trei locuințe din Marghita , Lunca și Ștei.
„Din fericire, în urma producerii evenimentelor menționate, nu au existat persoane rănite, iar pagubele au fost considerabil limitate, însă astfel de situații de urgență se pot solda cu mari pagube materiale, persoane rănite și chiar cu pierderi de vieți omenești”, transmite maior Camelia Roșca.
Trimite articolul
XProprietarii să prezinte dovadă că au curățat coșul de fum? Nu au nici măcar o declarație pe propria răspundere? Mai rãu ca şi la Colectivul acela mortal? Primăria, pompierii ce fac? Atunci răspunzători de situație sunt și aceștia, aleși și viitori, deopotrivã? De aceea ia foc, din nepăsare, neglijenţã sau și neînțelegere la ceea ce scrie mai sus? Pompierule, oficial, ce faci? Pe ce bazã se aşteaptã, cã legile sunt, unii pe bazã de situaţii ca şi la colectiv, intrã în puşcãrie, dar şi cei care lasã sã treacã timpul şi sã se aprindã unul, altul, ca şi o lumânare, nu pot pãţi nimic?