Studenţii străini veniţi să studieze la Universitatea din Oradea prin programul Erasmus au organizat, vineri seara, o cină internaţională.
Tinerii au pregătit o bogată varietate de preparate culinare specifice ţărilor din care provin, ţări cu renume în arta culinară (Lituania, Franţa, Spania, Corea, Italia, Polonia, Portugalia, Turcia, Finlanda şi România). Studenţii au concurat pentru titlurile: cel mai aspectuos preparat şi cel mai gustos.
Doi italieni au reuşit să cucerească papilele gustative ale participanţilor prin „Cannelloni Ripieni”, iar o studentă din Franţa a atras atenţia prin aspectul unor brioşe de ciocolată cu zmeură. Orădenii au expus mâncăruri tradiţionale româneşti: pâine cu untură şi ceapă, pâine cu zacuscă, gem, cozonac, sarmale, şi au oferit pentru degustare pălincă.
Evenimentul, organizat în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Săptămânii Erasmus, a fost pus la cale de Departamentul de Relaţii Internaţionale al Universităţii Oradea, în strânsă colaborare cu Rotaract Oradea.
„Evenimentul a avut ca obiectiv principal integrarea studenţilor străini Erasmus în comunitatea locală şi familiarizarea acestora cu o parte din cultura noastră”, a spus Manuela Popovici, coordonatorul acestui proiect.
Studenţii străini şi-au pregătit singuri mâncarea tradiţională din ţările din care provin, folosind ingrediente şi condimente aduse special pentru seara internaţională, de la mii de kilometri.
Cina internaţională le-a dat studenţilor şansa să-şi exprime propria cultură, să exploreze, să compare diferitele culturi, să înţeleagă şi să accepte diversitatea.
C.D.
Citiți principiile noastre de moderare aici!