Acest tip de chirurgie, practicată în țările dezvoltate, nouă încă în România, dă pacienților șansa de a se vindeca într-un timp cât mai scurt, cu mai puține zile de spitalizare.
Metodele de tratament chirurgical existente în lume
Fiecare om care apelează la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea beneficiază de tratament diferențiat și individualizat, cu aport medical interdisciplinar, după caz, funcție de tipul și stadiul bolii, de eventuale afecțiuni asociate, alte condiții legate de statusul bolnavului.
În funcție de situații, tratamentul intervențional se poate realiza prin:
– chirurgie deschisă (cu incizii largi și timp de vindecare lent),
– chirurgie laparoscopică (incizii mici, cu timp de vindecare mai rapid)
– chirurgie robotică (cea mai mare precizie, cele mai mici incizii, riscul cel mai scăzut de complicații, cel mai scurt timp de vindecare și deci posibilitate de reinserție socială mult precoce).
Spre deosebire de laparoscopia convențională, unde imaginea este proiectată 2D pe un monitor, în chirurgia robotică, vizualizarea este 3D în profunzime, aproape reală, dându-i chirurgului senzația că se află acolo.
Domenii intervenționale de CHIRURGIE ROBOTICĂ la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea
Din această lună (august 2019), la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, CHIRURGIA ROBOTICĂ este folosită în următoarele domenii, pentru tratamentul intervențional al unei game largi de afecțiuni:
Chirurgie generală:
– cancer colo-rectal
– chirurgie bariatrică (pentru scădere în greutate)
– alte afecțiuni
Urologie:
– cancer de prostată
– cancer renal
– cancer de vezică urinară
– alte afecțiuni
Chirurgie toracică
– cancer pulmonar
– alte afecțiuni
Ginecologie:
– cancer uterin
– cancer ovarian
– endometrioză
– alte afecțiuni
Cum poți beneficia de CHIRURGIE ROBOTICĂ la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea?
Pentru a beneficia de intervenții chirurgicale robotizate în domeniul Chirurgiei, Urologiei, Chirurgiei toracice, Ginecologiei,vă puteți programa:
– online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” și veți fi contactat personal de către un medic al spitalului nostru,
– la adresa de email: callcenter@spitalpelican.ro și veți fi contactat personal de către un medic al spitalului nostru.
– telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de așteptare (cateva minute).
INFORMAȚII DE BACKGROUND:
Despre robotul chirurgical da Vinci
Robotul da Vinci este un ansamblu computerizat, cu ajutorul căruia chirurgul realizează intervenția cu o precizie mult mai mare decât în cazul chirurgiei laparoscopice.
Chirurgul efectuează operația prin controlarea ansamblului robotic și a procedurii chirurgicale.
Cum funcționează robotul da Vinci:
Chirurgia robotică nu înlocuiește munca medicului chirurg, ci îl ajută pe acesta să realizeze o intervenție mai precisă decât cea laparoscopică, mai ușoară pentru pacient. Poziționat la o consolă, chirurgul are percepția că e acolo, în interior și operează, la fel ca în chirurgia clasică. Medicul controlează brațele robotului de la consolă, de unde folosește instrumente chirurgicale miniaturale (de câțiva milimetri!) în mod mult mai precis chiar decât în cazul operațiilor laparoscopice. Instrumentele miniaturizate sunt montate pe 3 brațe robotice separate, cu un grad ridicat de dexteritate, care permit chirurgului să efectueze miscări largi, dar de o precizie foarte mare și să opereze în spații foarte înguste din corp. Pe un al patrulea braț este montată o cameră 3D, care permite mărirea imaginii de peste 10 ori și care ghidează chirurgul pe toată durata procedurii.
Avantajele CHIRURGIEI ROBOTICE:
Spre deosebire de tehnica laparoscopică, CHIRURGIA ROBOTICĂ prezintă următoarele avantaje:
– vizualizarea 3D este clară (mărită de peste 10 ori),
– abordul structurilor anatomice este mult mai precis datorită instrumentelor robotice mult mai fine,
– chirurgul are libertatea mișcărilor mai ample (brațele robotului sunt articulate, se rotesc complet, permit o mișcare naturală și mai amplă chiar decât cea realizată de mâna umană, cu ajutorul unor instrumente mici)
– chirurgul realizează, de la nivelul consolei, o microdisecție sigură, sporind precizia întregii intervenții chirurgicale.
Beneficiile CHIRURGIEI ROBOTICE
– incizii mici, cu pierderi de sânge minime
– dureri și disconfort postoperator mai mici
– risc mai mic de infecții
– rată mai mică a complicațiilor
– timp mai mic de spitalizare
– reluarea mai rapidă a activităților cotidiene.
DE REȚINUT:
– robotul chirurgical nu e o mașină care operează singură
– robotul chirurgical mărește imaginea de peste 10 ori și rotește brațele în poziții imposibil de realizat altfel de mana umana
– chirurgia robotică are eficientă sporită în domeniile onco-chirurgicale
– chirurgia robotică crește mult calitatea actului medical, iar pacientul se reface mult mai repede.
Advertorial! Hb: 269063
Trimite articolul
XEste extraordinar ca-n Romania sa avem spitale utilate cu aparatura de ultima ora, insa am o intrebare, Spitalul Clinic PELICAN este unul privat ? Daca da, atunci toate serviciile medicale se adreseaza numai unei mici parti a populatiei oradene si nu numai.