Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, raporturile de serviciu ale chestorului de poliție Liviu Popa se încheie începând cu data de 1 mai pentru a ieși în pensie.
După ce în luna ianuarie, fostul șef al IPJ Bihor, Liviu Popa a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și fals în declarații în formă continuată, acesta a solicitat în septembrie 2016 încheierea raporturilor de serviciu cu MAI.
Acesta a declarat pentru Jurnal bihorean şi Bihon.ro că momentan nu se gândeşte să activeze în vreun domeniu şi că intenţionează doar să aibă grijă de el şi de familia lui, pe care, din pricina meseriei, a neglijat-o de atâtea ori.
Liviu Popa a fost în diferite funcții de conducere vreme de nouă ani.
Anchetat de DNA
Liviu Popa este suspect într-un dosar de corupție care are legatură cu fapte de corupție comise în perioada 2014-2016. Din același dosar mai fac parte și Remus Indrei, comisar şef al Poliţiei municipiului Beiuş, Dorin Vesa, comisar şef de poliţie al Poliţiei Rurale Beiuş, Gheorghe Bat, şef al Posturilor de Poliţie Cărpinet şi Pietroasa şi Raul Rotar, agent şef de poliţie, şef al Postului de Poliţie Cărpinet.
„În speță, inculpații Popa Liviu și Indrei Remus au făcut demersuri și au exercitat atribuțiile de serviciu astfel încât să fie soluționate favorabil petițiile/reclamațiile și dosarele penale înregistrate la Poliția mun. Beiuș și la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor care vizau presupuse infracțiuni comise de persoana respectivă. De asemenea, cei doi inculpați s-au angajat să nu procedeze la sesizarea din oficiu și constituirea de noi dosare penale referitoare la faptele penale comise de către persoana respectivă și despre care aceștia ori subordonații lor ar fi luat la cunoștință în orice mod. În schimb, chestorul de poliție Popa Liviu, în calitate de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și comisarul șef Indrei Remus Daniel, în calitate de șef al Poliției mun. Beiuș, au pretins în mod nemijlocit de la persoana respectivă diferite foloase necuvenite, în valoare totală de 11.979 lei. Foloasele primite, în valoare de 7.979 lei, au constat în achiziționarea de obiecte de mobilier și prestarea unor servicii/lucrări de renovare la sediul Poliției mun. Beiuș.
Anterior, în vara anului 2012, inculpatul Popa Liviu, în aceeași calitate, a pretins și primit de la aceeași persoană diferite foloase necuvenite, constând în prestarea de servicii/lucrări în vederea racordării, în mod provizoriu, la rețeaua de curent electric a locuinței sale în valoare de 1.500 lei’’, se arăta la acea vreme în ordonanţele procurorilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!