Acolo unde pun ei mâna, orice mâncare banală devine una excepţională. Au fost 24. Rând pe rând au părăsit show-ul. Chef-ul restaurantului Graf Oradea, IonutLupu a reuşit să rămână printre ultimii 10 concurenţi din cadrul celui „mai tăios cooking show ” din România. Ionuţ continuă cursa pentru marele premiu în valoare de 50.000 de euro dar şi pentru un stagiu de pregătire la un restaurant cu stele Michelin din Franţa. Ionuţ Lupu este braşovean la origine, iar în Oradea a venit în 2011, acolo unde a lucrat cu chef-ul de-atunci de la Graf argentinianul Nicolas Delgado, posesor a două două stele Michelin, cele mai înalte distincţii oferite bucătarilor la nivel mondial, membru al Academiei Culinare Franceze. Creveţi crocanţi cu salsa de mango, avocado şi caviar, piept de raţă cu piure de gutui şi sos de trufe, escalop de ton şi foie gras, sfeclă roşie în sirop de arţar, seminţe de pin, sorbet de lămâie cu champagne şi piper, file de sturion, varză de Bruxelles, echalote caramelizată, spumă de morcovi cu ghimbir şi caviar, muşchi de vită din Uruguay cu mousse de păstârnac, muguri de sparanghel, gulii sotate în şofran. Cu aceasta i-a răsfăţat chef-ul de la Graf pe orădenii care au participat la demonstraţia de excelenţă din cadrul „Top chef gala diner cu Ionuţ Lupu” care a avut loc înn ultimele zile din 2012.
Citiți principiile noastre de moderare aici!