Jurnal bihorean și Bihon.ro a stat de vorbă cu cei doi tineri care au povestit experiența neplăcută prin care au trecut după ce au decis să călătorească cu trenul CFR.
Pornire cu stângul
Odată ajunși în Gara Centrală, cu biletele deja cumpărate, cei doi au trebuit să aștepte aproximativ 30 minute din cauza unei întârzieri a garniturii. În ciuda faptului că plecarea garniturii menționate era stipulată pe bilete ca fiind la ora 19:30, trenul a pornit din Oradea în jurul orei 20:10.
[eadvert]
Tinerii își cumpărase biletele la o cușetă cu șase paturi, încă din 4 august și aveau rezervate paturile de jos.
Înainte cu 15 minute, un lucrător din cadrul CFR Călători i-a anunțat pe pasageri că trenul are o întârziere de 90 minute și le-a solicitat să se grăbească în încercarea de a prinde trenul de București-Neptun.
Gara de Nord, un haos
În Gara de Nord din București, cei doi orădeni s-au deplasat către biroul de informații pentru a vedea cum pot ajunge în Constanța. Dintr-o eroare de procedură, funcționara nu le-a ștampilat biletele și le-a recomandat să meargă la Linia2, pentru a lua trenul spre Constanța, povestesc aceștia. Odată ajunși la Linia 2, au constatat că aceasta era de fapt Linia 9. Totuși, la îndemnul funcționarei, orădenii s-au urcat în trenul IR1928.
Șpagă la Naşu’, bilete nule și condiții zero
La scurt timp, a apărut controlorul CFR care a luat biletele la control. Cu biletele neștampilate, cuplul a încercat să explice situația prin care a trecut, însă răspunsul a venit rapid și rece: “Nu aveti bilet, pot să vă dau eu bilete și apoi să mă reclamați unde vreți”.
Supărați, orădenii au întrebat și alți călători ce se întâmplă, însă, spun aceștia, li s-ar fi sugerat că este nevoie de șpagă dacă vor să-și continue drumul liniștiți. După o tură prin mai multe vagoane, controlorul s-a întors, de această dată cu un PDA și un chitanțier purtat la brâu.
„240 de lei vă costă 2 bilete”, ar fi cerut, în ciuda frustrărilor celor doi orădeni care țineau în mână biletele deja plătite dar neștampilate.
Bărbatul mai spune că angajatul CFR i-a cerut șpagă pe față. „A venit și m-a întrebat: ce faci mă, cât ai acolo, termină cu prostiile, 50 de lei? Aveți noroc că nu vă cer preț întreg“. De asemenea, călătorii s-au plâns și de condițiile din tren și spun că pe parcursul întregii călătorii, aerul condiționat nu a funcționat, iar aerisirea s-a făcut prin două geamuri laterale.
„După o șpagă de 50 de lei și 3 ore de călătorit în picioare, am ajuns la Constanta și am cerut explicații pentru neplăcerile prin care am fost nevoiți să trecem. Funcționara de la casierie, ne-a explicat că pentru întârzierile mai mari de o oră, compania nu-și asumă nicio responsabilitate. Noi am cerut doar să primim o cursă care era deja plătită. O altă angajată CFR ne-a cerut să plătim alte bilete pentru a putea ajunge la Neptun“, ne-a spus tânărul.
Orădenii sunt indignați pentru că, deși i-a arătat funcționarei că biletele nu sunt ștampilate, aceasta le-ar fi răspuns că „nu crede că la Bucuresti colega nu le-a ștampilat biletele pentru a beneficia de o călătorie compensată“.
Final cu … întârziere!
Ajunși la 13:00 în Gara din Constanța, orădenii au cumpărat biletele cu destinația Neptun, R8819, cu plecare de la ora 14:17. Din cauza faptului ca nu era disponibilă nicio locomotivă, garnitura nu a putut porni până in jurul orei 14:35.
Deși Bihon.ro a cerut poziția CFR Călători, până în momentul publicării acestui material compania nu a transmis un răspuns.
Trimite articolul
XAstia de pe ce 0laneta au venit de 30 de ani se intampla golaniile astea nici o noutate nu e numa ei nu au știut da la mare le-a plăcut?
Sa fim serioși CFR e sub toată critica angajari lor la fel și a merge lă mare e o aventura acolo te așteaptă jeg cicalari hoții numa cine nu a fost în alte părți pot spune vai ce frumos
Doamna de la informații nu pune ștampila! Trebuia emis un bilet nou cu loc la o casă deschisă. Din păcate dacă a omis acest lucru, rămâne în sarcina călătorului să întrebe de fapt dacă sigur nu plătește nimic în plus? Din păcate pare să fie vina ambelor părți. Oricum, în final cu 50 de lei s-a terminat povestea.
Cei doi tineri vorbesc aiurea, biletele se pot cumpara online si sa nu dai ciubuc dar si ei le_a dat ocazia nasului sa lei dea ciubuc si ei au vina lor, daca stiau ca merg la mare trebuia sa cumpere bilete online din timp.
Tinerii își cumpărase biletele
cand va circula din nou trenul Oradea – Constanta ce a circulat an la rand (pina in anul 2018) de la ora 18 27
…ocii puteau sa isi cumpere bilet direct pe relatia Satu Mare – Constanta la IR 1941 si de aici luau primul R pana la destinatie.