Având în vedere afluxul de călători care se înregistrează în continuare către litoralul Mării Negre, CFR Călători a luat măsura ca trenurile cu plecare în dimineața zilei de 16 august 2021, să fie suplimentate cu vagoane pentru a răspunde cerințelor de trafic.
[eadvert]
Astfel, trenurile RE 8005, IR 1922, IR 1983, IR 1994 din București Nord spre litoral, începând cu 16 august, vor fi compuse la capacitatatea maximă admisă din punct de vedere tehnic, ceea ce înseamnă 1.100-1.400 locuri la fiecare tren.
De asemenea, sunt suplimentate și celelalte trenuri din marile orașe care circulă spre litoral.
Pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute generate de epuizarea locurilor la trenuri, CFR Călători recomandă pasagerilor să folosească toate trenurile puse la dispoziție de CFR Călători din graficul unei zile de circulație și să îşi cumpere legitimaţiile de călătorie utilizând toate canalele de distribuție: online de pe cfrcalatori.ro; din aplicaţia mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”; de la automatele de vânzare bilete din gări; dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gările CFR și distribuitori autorizați (agenții de turism).
CFR Călători mai anunță că face eforturi susținute pentru menținerea în circulație a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare. Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcțional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs. Pot aparea situații în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 de grade care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna și peste 50 de grade Celsius sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcționeaze fără a mai asigura răcirea în parametri normali.
Pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, în contextul posibilității apariției avertizărilor meteo locale emise de Administrația Națională de Meteorologie, CFR Infrastructură poate reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porțiuni de cale ferată. Aceasta este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar, aplicată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România.
De asemenea, CFR Călători roagă pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre posibilele întârzieri ale trenurilor. În caz de nevoie, în unele trenuri și în gări personalul feroviar este pregătit să ofere apă călătorilor.
Recomandări
Pentru călătoria cu trenul în condiții de temperaturi ridicate, CFR fac o serie de recomandări pasagerilor. Pentru toți pasagerii și în special pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale, se recomandă: să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj; să aibă medicația necesară în caz de nevoie; să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.
CFR Călători informează că pasagerii care au bilete/abonamente şi nu pot să efectueze călătoria în situații de forță majoră,vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe. www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.
Trimite articolul
X17 august ,cam devreme trebuia să lăsați după ,,Dimitrii de iarnă”