„Nici jumătate din sociaţiile din Ioşia nu au semnat contracte cu CET-ul”, susţinea ieri Horea Vuşcan. „35 de asociaţii din 47, la câte a furnizat Transgex termie au semnat contracte cu CET-ul şi avem semnale că vor mai veni şi miercuri”, spune, de partea cealaltă a baricadei, Daniel Ţigan, şeful serviciului de termie din cadrul Electrocentrale SA.
„Cadoul Primăriei a fost şi ilegal şi imoral”, apreciază Vuşcan referindu-se la debranşarea câtorva asociaţii din Ioşia înainte de Crăciun. Acesta aduce în sprijinul acuzaţiei sale un citat din Legea Serviciului public de alimentare cu energie termică: „deconectările nu se pot face în sezonul rece”. „Prevederea se referă la debranşările la cerere ale clienţilor. Eu nu ştiu să fim în ilegalitate dacă debranşăm pe cei care n-au contacte”, spune directorul de termoficare.
Comisie
Judecător la legalitatea debranşării a fost chemat Mircea Matei, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), zice cel ce se numeşre reprezentant al „ioşienilor”: „am discutat cu Matei şi va trimite o comisie la Oradea să verifice situaţia şi dacă se adevereşte, să ia măsuri împotriva CET-ului”.
Schimbul de replici este puţin interesant pentru cei direct afectaţi, mai importantă pare ameninţarea conducerii CET că de azi se va trece la noi debranşări: „noi o să începem din nou să sistăm apa caldă la cei care nu semnează”, anunţă Daniel Ţigan.
C.Gh.
Citiți principiile noastre de moderare aici!