Directorul Dragoş Gligor a reamintit ieri motivele pentru care furnizorii de combustibil ar putea oricând băga în falimentCET Oradea, blocând astfel încălzirea oraşului, ocazie cu care Gligor s-a întrebat retoric dacă CET Oradea a făcut bine că şi-a achitat ani de zile, conştiincios, creditele garantate guvernamental. Iar acum Statul va şterge datoriile de acest gen ale tuturor unităţilor CET din ţară în timp ce Oradea va rămâne datoare faţă de SNL Oltenia, care e regie de stat.
La fel, şi orădenii care îşi achită facturile CET se pot considera „sponsori” ai rău platnicilor. Astfel, directorul CET a dezvăluit în premieră că e surprins de deciziile Curţii de Apel Oradea în cazul asociaţiilor acţionate pentru recuperarea datoriilor de miliarde de lei vechi. „Legea ne obligă oricum să furnizăm datornicilor agent termic peste un anumit prag. În plus, în ultimele luni Curtea de Apel Oradea ne-a obligat prin sentinţele ei să livrăm şi apă caldă asociaţiilor cu restanţe mari. În aceste condiţii, asociaţiile respective nu vor mai fi interesate să recupereze debitele locatarilor rău platnici, prin vânzarea apartamentelor lor ori cum consideră de cuviinţă.”, a declarat Gligor. Între timp, CET acumulează pierderi cu riscul unui colaps total.
Pentru a ameliora situaţiile apărute la o serie de asociaţii la care administratorii sau casierii s-au dedat la delapidări, municipalitatea a decis să posteze şi pe propriul site lista facturilor pentru ca membrii asociaţiilor să-şi poată verifica dacă întradevăr banii lor au ajuns la CET.
Lista curentă a facturilor dar şi a restanţierilor mai sunt postate şi pe site-ul Electrocentrale S.A., la adresa www.seoradea.ro
C.H.
Citiți principiile noastre de moderare aici!