Directorul general Dragoş Gligor şi directorul economic Marcela Rus precizează că imprumutul e necesar pentru achiziţionarea a 6.750 tone de păcură. Din această cantitatea, trebuie refăcută stocul de pacurade 5.000 de tone al Rezervei de Stat, aflat în custodia CET Oradea. Conform contractului de împrumut din Rezerva de Stat, încheiat pe 26 ianuarie, stocul trebuie refăcut până la 31 octombrie a.c.
Diferenţa de 1.750 de tone, plus stocul actual de 2.811 tone, ar urma să asigure funcţionarea CET pentru trei luni.
Împrumutul bancar a primit un acord de principiu din partea Băncii Transilvania, urmând a fi garantat de proprietăţi al CET de pe Şoseaua Borşului precum şi cu cesionarea a două contracte încheiate cu SC Electrica Furnizare Transilvania Nord, în sumă de 29 de milioane de lei.
Reamintim că împrumutul din Rezerva de Stat s-a făcut în ianuarie pentru a se asigura combustibilul necesar ieşirii din iarnă în condiţiile în care situaţia financiară a CET Oradea rămâne una foarte delicată, cel puţin până la retehnologizarea dorită prin accesarea unui proiect european de aproape 100 de milioane de euro.
Dealtfel, primul punct pe ordinea de zi a şedinţei CLO din 14 iunie va fi tocmai votarea proiectului de hotărâre şi a raportului de specialitate pentru aprobarea Documentaţiei de Atribuire privind proiectul de investiţii „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”.
Cristian Horgos
Citiți principiile noastre de moderare aici!