IQ DIGITAL Summit ajunge în 3 octombrie la Oradea, cu un format spectaculos, care a avut succes în alte mari orașe din România.
Timp de circa 9 ore, evenimentul va aduce pe scenă personalități cu viziune și cu soluții ce pot genera progres în comunitate, prin tehnologie cu impact social pozitiv.
- Cum a fost în celelalte orașe? Vedeți în acest film de doar 2 minute.
AGENDA FINALĂ este aici
Locurile disponibile în Teatrul “Regina Maria” s-au epuizat, dar în cazul în care vor anula participarea o parte din cei care au fost admiși deja,
puteți aplica pentru un loc – aici
Iată 11 motive pentru care va fi un eveniment care îți va oferi noi perspective utile în business, la job dar și în viața personală:
1 -> Vei afla de la Cassie Kozyrkov, primul Chief Decision Scientist al Google, cum vede ea viitorul pieței muncii în contextul Inteligenței Artificiale (A.I.).
Headliner al IQ DIGITAL Summit Oradea, Cassie Kozyrkov se numără printre vocile cu autoritate în acest domeniu care fascinează mapamondul de doi ani încoace.
În plus, ea este prima persoană care a ocupat poziția de Chief Decision Scientist al Google.
În această calitate, Cassie a instruit peste 20.000 de angajați, învățându-i cum să ia cele mai bune decizii pe baza unor seturi mari de date.
În 2023, Cassie a lansat Data Scientific, o companie care oferă consultanță firmelor ce vor să își optimizeze procesele decizionale.
Află tot ce e nou legat și ce materiale noi publicăm via IQ Digital Newsletter
Ea propune un model de business care folosește puterea A.I. pentru a transforma datele brute în informații pe baza cărora să acționezi. În prezentările sale, Cassie vorbește deseori despre felul în care deciziile eronate nu sunt cauzate de o lipsă a datelor, ci de modul în care oamenii le interpretează.
Cassie Kozyrkov avertizează de asemenea că, în absența unor măsuri etice, A.I. poate duce la rezultate dezastruoase.
Colega mea Smaranda Heroiu a realizat un amplu material care explică în detaliu cine este Cassie Kozyrkov și cum pot fi folosite ideile ei în dezvoltarea unui IMM. Îl găsești accesând acest link.
2 -> Vei afla de la profesorul Riaz Shah de ce pensia și săptămâna de lucru de 5 zile sunt noțiuni depășite.
Riaz Shah este profesor la Hult International Business School, unde predă Practice for Innovation & Leadership, și a fost decorat de către Regele Charles cu Ordinul Imperiului Britanic.
Pentru o zi de joi (cea în care îl vei vedea la IQ DIGITAL Summit Oradea), Riaz Shah vine cu idei care te vor interesa cu siguranță: cum sunt modelate (aproape forțate de împrejurări) companiile pentru a satisface nevoia tot mai mare a angajaților de a îmbina munca, timpul liber și dorința de învățare continuă.
Aceasta din urmă devine din ce în ce mai mult o necesitate pentru orice profesionist ce dorește să rămână relevant în piața muncii.
În acest context, Riaz Shah susține că unul dintre modelele care trebuie regândite la nivel global este programul de muncă de 8 ore pe zi și 5 zile pe săptămână, care a fost standardizat la începutul secolului 20.
Ca să îl cunoști mai bine înainte de a-l vedea la IQ DIGITAL Summit Oradea, îți recomand să citești acest material. Te va pregăti suplimentar și pentru temele pe care Riaz Shah le abordează.
3 -> Îl vei cunoaște (sau revedea) pe George Haber, supranumit “părintele DVD-ului”, orădean la origine și una dintre primele vedete ale României în Silicon Valley.
George Haber a devenit o vedetă în lumea business-ului mondial in the right way: a avut idei revoluționare, a reușit exit-uri spectaculoase și și-a păstrat relevanța în timp, lovind direct la țintă cu multe dintre proiectele sale.
George Haber vine în 3 octombrie pe scena IQ DIGITAL Summit, dar vine și acasă, la Oradea, comunitatea din care, tânăr fiind, a plecat, mai întâi în Israel, pentru a studia, și apoi în California, pentru a face business.
În deceniile care au trecut de la plecarea sa din Oradea, Haber a revoluționat domeniul tehnologiei. Primul lui hit a fost tehnologia de compresie și decompresie a videourilor, implementată în software pentru a putea transfera material video. Această afacere i-a adus supranumele de “părintele DVD-ului”.
De-a lungul timpului, Haber și-a construit un palmares impresionant în ceea ce privește sumele cu care și-a vândut afacerile:
- CompCore Multimedia, vândută cu 80 de milioane de dolari;
- GigaPixel, născută dintr-o investiție de 6 milioane de dolari, vândută cu 180 de milioane de dolari;
- Mobilygen, vândută pentru 33 de milioane de dolari.
Am scris în acest text despre impresionanta carieră a lui George Haber, precum și despre interesele sale mai recente, și anume produsele care au la bază A.I., semn că nu și-a pierdut deloc flerul pentru business. Ba dimpotrivă.
— Îl vei putea cunoaște mai bine pe George Haber la IQ DIGITAL Summit într-un moment special realizat de Dragoș Stanca, fondator Upgrade 100.
DE REȚINUT! Formatul IQ DIGITAL Summit este unul special nu doar prin ideile sau prin personalitățile pe care le aduce în fiecare comunitate, ci mai ales prin felul interactiv în care este implicat publicul.
Altfel spus, vino cu mintea deschisă și pregătit/pregătită să le pui întrebări oamenilor pe care îi vei vedea pe scenă. Noi, echipa Upgrade 100 – co-organizatori ai formatului alături de George – BCR, ne vom asigura că vei primi și răspunsuri.
4 -> Vei cunoaște o latură mai puțin cunoscută a artistului Marius Moga: cea de antreprenor în domeniul Inteligenței Artificiale.
La IQ DIGITAL Summit Oradea, Marius Moga nu va cânta și nici nu își va întoarce scaunul pentru a te coopta în echipa lui, ci va vorbi, din postura de antreprenor, despre democratizarea industriei muzicale folosind A.I..
Moga a bifat toate bornele performanței în industria muzicală românească, devenind un etalon în cei peste 20 de ani de când activează în domeniu. A lansat peste 800 de piese și zeci de artiști își datorează succesul unor compoziții de-ale sale.
Acum, în timp ce continuă să producă hit-uri la TV și radio, Marius Moga dezvoltă și proiecte de tehnologie, așa cum este Revocalize AI, o platforma care folosește Inteligența Artificială pentru a genera sau modifica vocea utilizatorului.
Adică oricine, de oriunde s-ar afla, plătind doar un abonament, își poate transforma vocea așa încât să sune ca a unuia dintre artiștii preferați.
Cum poate o astfel de platformă să democratizeze industria muzicală și ce poate face inteligența artificială PENTRU artiști, și nu ÎMPOTRIVA artiștilor, vei putea afla de la Marius Moga în data de 3 octombrie, la Teatrul Național “Regina Maria” din Oradea.
Iar dacă vrei să te familiarizezi cu latura antreprenorială a lui Marius Moga, îți recomand acest material.
5 -> Thomas Kolarik, vicepreședinte IT & Operations în cadrul BCR, îți va arăta cum beneficiază clienții băncii de pe urma avansului A.I.
Tehnologie sau banking? Ce fac băncile în contextul actual, în care tehnologia și A.I.-ul se infiltrează în mai toate domeniile vieților noastre?
Thomas Kolarik, VP IT & Operations al BCR, va explica în prezentarea lui cum modifică tehnologia relația dintre client și bancă, dar și cum, datorită A.I.-ului, băncile au trecut într-o nouă etapă a prioritizării clienților.
Prezentarea sa va fi urmată de o sesiune Q&A moderată de Marian HURDUCAȘ | Upgrade 100.
6 -> Vei afla de la Ciprian Zamfirescu, Head of Innovation & Business Development la Vodafone România, ce face o companie tech & telecom pentru a dezvolta regiunea Bihorului.
“Tech for good” se numește prezentarea lui Ciprian Zamfirescu, de la care vei afla cum contribuie Vodafone la accelerarea dezvoltării economice regionale.
În plus, vei înțelege mai bine și de ce Vodafone investește în proiecte spectaculoase, cu impact social pozitiv, chiar dacă acestea nu aduc profit comercial imediat.
Prezentarea va fi urmată de o sesiune Q&A moderată de Marian HURDUCAȘ | Upgrade 100.
7 -> Vei descoperi un exemplu de parteneriat public-privat, unic în România: Make IT in Oradea.
Magia scenei de la IQ DIGITAL Summit vine și din faptul că îi descoperi sau îi redescoperi pe oamenii care fac orașul/județul mai bun, aflând direct de la ei idei ce ar putea contribui la progresul comunității din care faci parte.
Un astfel de proiect este Make IT in Oradea, primul program din România care este finanțat din bani publici și menit să ajute la accelerarea dezvoltării startup-urilor tech locale.
Despre această inițiativă, care duce cu fiecare etapă aproximativ 300.000 de euro către startup-urile tech orădene, vei afla mai multe de la David Achim, director executiv al Make IT in Oradea.
În cadrul IQ DIGITAL Summit Oradea, David va modera dezbaterea intitulată “Oradea. What’s different?”.
Invitații săi vor fi:
- Gabriel Ciordaș – Serial Entrepreneur, Founder Creatopy, Flipsnack, SVGator, Snacktools, Rewine;
- Alin Mercheș – Co-Founder and CEO, Mobiversal;
- Cătălin Rus – COO and Co-Founder, Prime Dash.
Vei afla mai multe despre Make <IT> in Oradea și despre dinamica piață a startup-urilor din Oradea citind acest material, pe care l-am pregătit ca preview pentru momentul din 3 octombrie, de la IQ DIGITAL Summit Oradea.
8 -> Vei descoperi, prin seria Digitalination, experiența Estoniei cu digitalizarea, dar și felul în care România, dacă ar scăpa de “dosarul cu șină”, ar putea face economii anuale de până la 8 miliarde de euro.
Așa cum o sugerează și numele evenimentului, echipa din spatele IQ DIGITAL Summit crede enorm în puterea digitalizării. Nu doar la nivel individual, prin acces la tehnologie, ci mai ales la nivelul instituțiilor publice.
La Oradea, vom aduce în fața publicului exemplul Estoniei, prin intermediul lui Rannar Park, oficial în guvernul de la Tallin și unul dintre coordonatorii faimosului program e-Estonia, cel mai cunoscut program de digitalizare a unei țări la nivel mondial.
Am discutat cu Rannar Park în studioul Euronews România, iar ideile lui despre scalarea proiectului de digitalizare pentru România sau despre importanța educației în tot acest proces vor ajunge direct pe scena IQ DIGITAL Summit Oradea.
Vom urmări pe scenă cele mai importante fragmente din interviul cu Rannar Park, care va deveni accesibil în 3 octombrie si pe site-ul euronews.ro.
Apoi vom comenta și discuta acest subiect cu întrebări din public și având expertiza lui Radu Puchiu, specialistul în e-guvernare al Upgrade 100, precum și a lui Mihai Matei, CEO Essensys și vicepreședinte al Confederației Concordia.
9 -> Vei descoperi, tot în secțiunea Digitalination, care sunt particularitățile regiunii Nord-Vest pe piața de business.
Unul dintre principiile formatului IQ DIGITAL Summit este de a aduce în fața publicului cei mai relevanți “jucători” din mediul de business al orașului unde ne aflăm: antreprenori, oameni politici cu putere de decizie și reprezentanți ai mediului academic.
Se va întâmpla și la Oradea, în cadrul secțiunii Digitalination. După ce vom înțelege mai bine lecțiile pe care le pune la dispoziție exemplul Estoniei, dezbaterea va vira către o perspectivă locală.
Alături de reprezentanți din mediul antreprenorial, din administrația publică locală și din mediul academic, Radu Puchiu va analiza particularitățile dezvoltării digitale a Oradiei și a regiunii de Nord-Vest.
Invitați săi sunt:
Mihai MATEI | CEO Essensys, Vicepreședinte al Confederației Concordia, ex. Vicepreședinte ANIS;
Florin BIRTA | primarul municipiului Oradea;
Mihai JURCA | City Manager al municipiului Oradea;
Csilla HEGEDÜS | directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest;
Ionuț STANIMIR | director de Marketing și Comunicare al BCR.
10 -> Vei afla care sunt provocările masive cu care se confruntă sectorul IT în era A.I. și cum pot companiile din regiune să performeze în noul context
Partea a treia a panelului se numește HI-TECH “MADE IN TRANSYLVANIA” și va fi moderată de Bianca Muntean, Co-Founder The European Digital Innovation Hub in Transilvania | Co-Founder & CEO Transilvania IT Cluster.
Această secțiune va explora, alături de un alt set de invitați, potențialul regiunii Transilvania în domeniul tech. Alături de Bianca, pe scenă vor fi:
Mirela MĂRCUȚ | Policy Expert / Business Development Expert, Transilvania IT Cluster
Andrei SAVIN | CEO, Brinel / iQanto
Răzvan PĂTCAȘ | Director, Parcul Științific și Tehnologic Oradea
Marcel ANGHEL | Fondator, Qubiz
Daniela E. POPESCU | Serviciul Management Integrat IT, Universitatea din Oradea
11 -> Vei descoperi o latură minunată a antreprenoriatului social: proiectul Code Kids, care le dă aripi unor copii-antreprenori curajoși și talentați.
Încheiem ziua privind cu adevărat către viitor, cu ajutorul copiilor din proiectul Code Kids. Sunt elevi din mediul rural ale căror idei reprezintă de fapt aspirații globale și au un potențial uriaș.
Pe scena de la Oradea vor urca mici antreprenori tech din comunități ardelene, care s-au alăturat proiectului CODE Kids, realizat sub îndrumarea Fundației PROGRESS.
Va fi un moment 100% cu și despre copii, începând cu moderatorul Gabriela-Lelia BARBU, care are 14 ani și vine de la Wizards Code Club, Pietrari. Invitații ei sunt:
Brigitta Pál | Robocopiii, Mugeni (Harghita);
Alexia-Roxana Mátyás | Code Evolution, Viișoara (Cluj);
Mara Mestic | Fast Coders, Vișeu de Sus (Maramureș);
Vlad Ștefan Sabadâș | Cyber Hackeri, Zalău (Sălaj).
Îi vei cunoaște, de asemenea, pe Camelia CRIȘAN, director executiv al Fundației PROGRESS, şi pe Narcis LUNCEANU, manager al proiectului CODE Kids.
Asta ca să înțeleagă mai bine cei care ne conduc de ce avem nevoie de investiții în educație care să îi ajute pe copii să își transforme visele în prototipuri și (de ce nu) în afaceri cât se poate de palpabile.
Iată cum a fost momentul Code Kids de la IQ DIGITAL Summit Craiova:
P.S. POATE CEL MAI IMPORTANT…
Pe tot parcursul zilei de 3 octombrie vei avea numeroase oportunități de networking cu oameni împreună cu care împărtășești aceleași valori referitoare la societate, business și viitor.
În plus, ai șansa de a-ți redescoperi comunitatea și de a cunoaște oameni pe lângă care poate ai trecut și despre care credeai că nu au nimic în comun cu tine.
Pentru toți cei din sală, ziua la IQ DIGITAL Summit Oradea va fi una dedicată ideilor care pot aduce schimbare în bine și inspirație.
Trebuie doar să ajungi la timp, să vii cu mintea deschisă, carnețelul (fizic sau virtual) pentru notițe* și multă bună dispoziție.
De catering ne-am ocupat noi deja, iar ziua se va încheia cu un cocktail și încă un strop de networking.
*Apropo de notițe, chiar și de asta ne vom ocupa, într-un format inedit — nu rata finalul summitului, să afli despre ce e vorba
ATENȚIE!
Locurile pentru IQ Digital Summit Oradea s-au epuizat. Puteți să vă alăturați însă unei liste de așteptare, aici. Dacă vom avea anulări, vom mai elibera locuri.
CE ESTE IQ DIGITAL?
IQ DIGITAL e un concept gândit de echipa Upgrade 100 alături de George – Inovație BCR.
- Proiectul educațional hybrid media cuprinde evenimente, podcasts, newslettere, online publishing, video short & long form – și e difuzat online, dar și la radio și TV, cu scopul de a sprijini procesele de digitalizare cu care se confruntă sectorul IMM, administrația publică și comunitățile locale din România.
| VODAFONE România s-a alăturat proiectului ca technology partner.
| Secțiunea DIGITALINATION e dezvoltată și cu ajutorul Institutului ASPEN România.
| Adus la Oradea de: The European Digital Innovation Hub in Transilvania x Transilvania IT Cluster.
| Parteneri locali: Make <IT> in Oradea și BIHOREANUL.
Trimite articolul
XVa vor îndruma cum să deveniți buni sclavi.
-
Productivitate!