Facultatea de Arhitectură şi Construcţii din cadrul Universităţii din Oradea a organizat vineri a VII-a ediţie a Conferinţei Naţionale Tehnico-Ştiinţifice, cu participare internaţională, „Tehnologii Moderne pentru Mileniul III”. La conferinţă au luat parte profesori universitari din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Târgu-Mureş etc., persoane din mediul afacerilor şi o delegaţie de la Facultatea de Geoinformatică din Szekesfehervar (Ungaria), profesori de la Universităţi de prestigiu din Germania şi Slovacia şi prof. univ. Ernst Heiduk din Austria. Acesta a prezentat prelegerea „Eficienţa energetică şi durabilitate – o provocare”.
Sesiuni
Prima parte a zilei a fost dedicată deschiderii lucrărilor conferinţei şi inaugurării noului corp de clădire al Facultăţii. În a doua parte a conferinţei specialiştii şi profesorii au abordat diverse teme: de la case pasive, la case tradiţionale şi de la tematici de urbanism la reabilitări şi cercetări ştiinţifice în sfera construcţiilor până la aplicaţiile GIS-ului în diferite domenii, tehnici de scanare, modelări şi scanări de suprafeţe cu tehnici moderne.
„Noul corp de clădire al Facultăţii de Arhitectură şi Construcţii a fost reabilitat în perioada 2004-2009. Clădirea adăposteşte şase săli de seminar, cu o capacitate de 40 de locuri/sală, două laboratoare şi o sală de curs cu o capacitate de 200 de locuri”, a prezentat profesorul universitar dr. Aurora Mancia, decanul Facultăţii de Arhitectură şi Construcţii din Oradea.
Crina Dobocan
Citiți principiile noastre de moderare aici!