Renovarea casei pompelor de la Ștrandul Marghita în august nu mai e o necesitate. Astfel că banii alocați sunt redistribuiți pentru alte proiecte. Casa pompelor trebuia renovată pentru ca ștrandul să fie funcțional în acest sezon.
[eadvert]
Locul respectiv era considerat unul periculos deoarece acolo există curent trifazic. În aceste condiții consilierul PSD Dionisie Pop a cerut primarului Marcel Sas Emil Adăscăliții să dizolve societatea care administrează ștrandul urmând ca acesta să funcționeze din sezonul viitor sub cupola celor care vor administra bazinul didactic după deschiderea acestuia în septembrie sau octombrie.
„Sper să nu fiu înțeles greșit că aceste lucrări (semaforizare, reabilitare casa pompelor n.r.) vor fi scoase de pe lista lucrărilor de investiții fiindcă atunci când le-am aprobat am fost cu toții foarte încântați pentru că sunt pentru dezvoltarea comunității, pentru îmbunătățirea condițiilor urbanistice ale tuturor. … Este lăudabilă inițiativa domnului primar de a clarifica situația de la ștrand însă ea nu prea se clarifică. De aceea, domnule primar grupul consilierilor PSD vă propune să inițiați o hotărâre prin care să dizolvăm societatea respectivă să treacă în subordinea Primăriei și având în vedere și faptul că în curând se va da în folosință bazinul didactic acolo se va impune numirea unui administrator, al unui grup care să-l administreze și sub această cupolă să funcționeze și ștrandul. Urmând să aprobăm din nou niște fonduri și din toamnă, în primele luni ale primăverii să putem reabilita ștrandul, să nu mai fie problema, dilema ce se întâmplă cu ștrandul în sezonul estival viitor”, a spus consilierul Dionisie Pop în ședința destinată rectificării bugetului local.
„Rectificarea presupune un interes major pentru anumite proiecte. În momentul în care hotărâști că un anumit proiect e prioritar, ca într-o familie, sacrifici alte proiecte, de fapt le amâni, nu înseamnă că acele proiecte nu se mai fac….Deci nu e vorba de amânare, ci de prioritizare … În ceea ce privește subiectul cu ștrandul, acesta nu s-a încheiat. Trei dintre directori nu s-au prezentat la ședința anterioară, le-am solicitat explicații în scris, le-am primit urmează să finalizez raportul de verificare fiindcă mi-am asumat până la urmă să verific care e situația cu ștrandul. Cred și eu că varianta cea mai bună e dizolvarea societății, dar propupunerea trebuie să vină din partea AGA fiindcă dânșii sunt propuși din partea Consiliului local să conducă societatea. Voi purta discuții cu ei, ați observat și dumneavoastră că lucrurile nu sunt clare, de la penultimul mandat nu a mai fost înregistrat nici un directo,. Suntem pe punctul de a clarifica situația jurudică. Și intenția noastră este să găsim cea mai bună formă juridică pentru ca anul viitor cetățenii să beneficieze de ștrandul din Marghita, dar în condiții de siguranță”, a precizat primarul Marghitei.
La ședința anterioară a CL Marghita primarul a vorbit despre modelul de succes al ștrandului din Tășnad, ștrand care a pornit odată cu cel din Marghita ca proiect, care funcționează sub cupola Primăriei, care aduce profit și care a generat 1.500 de locuri de cazare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!