„Până în prezent au fost depunse peste 150 de cereri. Aşteptăm ca până la final să fie depuse în jur de 200 de astfel de cereri”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul Direcţiei pentru Agricultură Bihor.
De acest sprijin pot beneficia apicultorii, persoane fizice care deţin certificate de producător, apicultorii persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale şi intreprinderi familiale dar şi apicultorii persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică.
Pentru a putea beneficia de acest sprijin apicultorii trebuie să aibă familii de albine înscrise în Registrul agricol, să aibă familii de albine înregistrate/autorizate la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. De asemenea, în cazul achiziţionării de suplimente nutritive şi biostimulatori, acestea trebuie să fie notificate la Institutul pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar.
Bani
Sprijinul financiar se acordă pentru cheltuielile suplimentare efectuate de beneficiari, cheltuieli efectuate cu achiziţia de hrană necesară efectivelor de albine, respective zahăr, biostimulatori sau suplimente nutritive, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile din perioada mai – iulie 2014, în cuantum de 4 lei/familia de albine pentru o stupină de până la 75 familii, 7.5 lei/familia de albine pentru o stupina cu peste 75 familii.
În situaţia în care solicitantul deţine în exploataţie mai multe stupine care sunt situate în raza mai multor unităţi administrativ-teritoriale din judeţe diferite, acesta poate formula cereri de sprijin financiar, care se depune la fiecare dintre direcţiile pentru agricultură judeţene în a căror rază teritorială se află stupinele în cauză.
Citiți principiile noastre de moderare aici!