La Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea s-a inaugurat vineri un Centru de Excelenţă în Antreprenoriat şi un cabinet mobil de informatică dedicat educaţiei antreprenoriale. Evenimentul a atras prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean – Cornel Popa a prefectului Claudiu Pop, a şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor – Daniel Negrean,a directorului Parcului Industrial Eurobusiness – Delia Ungur şi a unui reprezentant al Junior Achievement România – Dorin Călin.
„După 15 ani de colaborare cu Junior Achievment România, inaugurăm la noi primul Centru de Excelenţă din ţară, lucru care ne onorează, mai ales că dorim să ne deschidem mai mult spre mediul de afaceri şi să învăţăm şi lucruri practice de la cei care activează în acest sector”, a spus directorul gazdă, Virgil Blage.
„E important să aducem mediul de afaceri aproape de şcoală”, a punctat Călin Dorin, din partea Junior Achievement, fundaţia care urmăreşte să înscrie cât mai mulţi liceeni în practică la companii şi să aducă reprezentanţii firmelor în şcoli pentru a prezenta latura practică a afacerilor.
Prin intermediul Centrului de Excelenţă în Antreprenoriat, liceenii orădeni vor derula proiecte de simulare a afacerilor, pentru a putea intra pe piaţa muncii după absolvire.
„Şi noi dorim să continuăm asigurarea rolului de facilitatori între şcoli şi firme, astfel încât tinerii să ştie încă din şcoală cum arată lumea antreprenorială în care vor intra după ce îşi for finaliza studiile”, a precizat Delia Ungur.
Laptopuri de la părinţi
Apoi, invitaţii au luat contact cu dotările cabinetului mobil de informatică dedicat educației antreprenoriale, dotat de Comitetul Părinţilor cu 15 laptopuri performante.
„Suntem încântat de acest proiect şi mă bucur că am putut participa la el achiziţionând logistică”, a spus Dorin Bara din partea părinţilor.
Totodată, prefectul Pop şi preşedintele CJ – Cornel Popa, au asigurat că au în atenţie dezvoltarea materială a Colegiului „Partenie Cosma”.
Tot vineri, s-a derulat programul „Junior Achievement – Learning by doing (conceptul „a învăţa făcând”). Iar la final, a avut loc un schimb de experienţă în cadrul parteneriatului româno-belgian, aflat la a VI-a ediţie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!