La Grădiniţa cu Program Prelungit Săcueni a fost inaugurat Centrul de Resurse pentru Educaţie şi Dezvoltare (C.R.E.D.), acesta numărându-se printre cele 325 de centre din întreaga ţară. Finanţarea provine de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Centrele oferă servicii complementare grădiniţelor, funcţionând ca centre de informare, comunicare, formare şi diseminare a informării, atât pentru părinţii copiilor preşcolari, cât şi pentru personalul didactic şi nedidactic din grădiniţe, răspunzând astfel nevoilor comunităţii.
Servicii educaţionale
Scopul principal al C.R.E.D. este îmbunătăţirea calităţii infrastructurii sistemului de educaţie preşcolară, îmbunătăţirea serviciilor educaţionale oferite de grădiniţă prin perfecţionarea compeţentelor personalului care lucrează în acest centru, dotarea şi asigurarea unei educaţii de calitate, centrate pe nevoile, interesele şi potenţialul copiilor şi familiilor acestora. C.R.E.D. Săcueni a fost dotat cu mobilierul necesar desfăşurării activităţilor şi cu aparaturi electronice de ultimă generaţie. Pentru buna funcţionare a C.R.E.D., Grădiniţa cu Program Prelungit Săcueni a semnat, la sfârşitul lunii septembrie, un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu Consiliul Local Săcueni. Acesta urmează să asigure întreţinerea spaţiului şi a echipamentelor furnizate de minister, precum şi materialele necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor prevăzute pe întreaga durată de funcţionare a centrului.
Personalul C.R.E.D. Săcueni este alcătuit din educatoarele Covacic Melinda, Nagy Andrea Timea şi directorul unităţii, Rotter Mirela, care au urmat cursuri de formare specifice. Acestea vor consilia părinţii cu copii de vârstă preşcolară, în vederea promovării unor modele care să favorizeze comunicarea dintre părinte şi copil, respectiv părinte şi grădiniţă. Durata de desfăşurare a proiectului C.R.E.D. Săcueni este de un an.
Veronica Bursaşiu
Citiți principiile noastre de moderare aici!