Rotary Club Oradea, în colaborare cu Rotary International, a dezvoltat un HUB de afaceri la Colegiul Național „Avram Iancu” din Ștei. Proiectul „Equipe &School New Generation with New Technology”, în valoare de 60.000 de dolari, a fost realizat în întregime din fondurile membrilor Rotary. Prin aceasta, clubul orădean și-a propus să le ofere liceenilor, întreprinzătorilor aflați la început de drum și potențialilor întreprinzători, informare, sprijin, asistență tehnică și consiliere, dar și un cadru instituțional pentru dezvoltarea capacităților antreprenoriale.
[eadvert]
În acest fel, este de părere Mihai Bulc, coordonatorul de proiect, tinerii vor fi spriijiniți să dobândească cunoștințe teoretice și cu aplicabilitate practică, necesare începerii şi dezvoltării unei afaceri, în scopul dezvoltării capacităţii antreprenoriale.
Dotări de ultimă generație
Centrul deschis de Rotary la Colegiul Național „Avram Iancu” din Ștei, într-o sală veche, a fost dotat cu mese, scaune, mese de studiu, 17 laptopuri pentru fiecare masă, două monitoare, 64 de tablete (câte patru pentru fiecare masă), o stație de amplificare (cu microfoane fără fir), proiector, imprimante, tablă smart, bibliotecă și un mic bar cu mese la intrare.
„Am ales acest liceu pentru rezultatele din proiectele Erasmus și alte proiecte internaționale și mondiale. Pe baza acestor rezultate, am câștigat acest proiect pentru ei”, a dezvăluit Mihai Bulc.
Rotary Club Oradea s-a angajat să asigure și primele activități de instruire și mentoring pentru elevii colegiului și pentru cei din zonă, pentru a-i ajuta să inițieze și să-și dezvolte propria afacere. Astfel, ei vor învăța de la traineri secretele reușitei în afaceri, alături de sfaturi și exemple testate și aplicate cu succes în propriile afaceri sau în diverse industrii și companii, atât din experiența trainerului, cât și din cea a celor mai reputați antreprenori.
„Lipsa afacerilor din zonă ne-a determinat să dezvoltăm acest proiect, care este 100% marca Rotary și în care Primăria și Colegiul și-au făcut partea lor. Ne-am dori ca tinerii și micii întreprinzători de acolo să aibă informații despre afacerile ce se pot dezvolta în zonă. Zona este întârziată din punct de vedere economic și al afacerilor, iar noi am dorit să deschidem ochii și urechile elevilor și a micilor intreprinzători, pentru a vedea că se poate mai mult”, a mai explicat Mihai Bulc.
Totodată, sala va putea fi utilizată la cerere și pentru alte cursuri și informări.
„Având în vedere situația mondială, echipamentele de acolo îi vor ajuta să-și găsească slujbe în București, în Cluj-Napoca sau în alte localități, dar pe care pot să le facă de acasă, dacă se pregătesc foarte bine în ceea ce doresc. Ne-am dorit ca și la Ștei să fie un HUB de studio, de informare, unde să se țină astfel de cursuri, pentru ca tinerii să poată avea relații între ei, să schimbe informații și să ajungă să-și dezvolte propria afacere”, a mai spus Bulc.
Citiți principiile noastre de moderare aici!