[eadvert]
Zona din apropierea Aeroportului Oradea ar urma să fie transformată într-un centru de afaceri și tranzit. Materplanul de dezvoltare a zonei se află în dezbatere. Planul a fost elaborat în colaborare cu Primăria Oradea, potrivit unui comunicat al CJ Bihor. Potrivit documentului, obiectivele masterplanului sunt: extinderea capacității aeroportului, îmbunătățirea infrastructurii, îmbunătățirea siguranței, experiența pasagerilor, dezvoltare durabilă și dezvoltarea unei instalații eficiente pentru marfă și logistică.
„Acum avem o infrastructură bună în interiorul aeroportului, dar zona de dezvoltare de lângă este foarte valoroasă. Am eliberat șase hectare de teren pe una din cele mai importante axe de ieșire din Oradea și unde, împreună cu Primăria Oradea, am pregătit acest masterplan. Va fi o zonă economică care se va dezvolta în jurul aeroportului, având în vedere că va fi și prima coborâre de pe Drumul Expres Arad – Oradea, înspre Livada”, a transmis Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.
În 2023, la aeroport au fost făcute investiții în valoare de peste 400 de milioane lei, din fonduri europene. A fost construit un terminal nou, care ar urma să devină operațional în această primăvară, a fost extinsă pista de decolare/aterizare și a fost îmbunătățită siguranța aeroportului. CJ Bihor a reamintit că are în lucru, în colaborare cu Primăria Oradea, proiectul trenurilor metropolitane, „care vor asigura o legătură rapidă și facilă pentru pasageri până la Aeroport”. Proiectul, cu o valoare estimată de 235 de milioane de euro, prevedere achiziția a 13 tram-trenuri în anii următori. Acesta va fi finanțat cu fonduri europene.
Propuneri și sugestii
Masterplanul va fi supus votului într-o ședință viitoare a Consiliului Județean Bihor. Acesta a fost publicat pe site-ul instituției, la transparență decizională, iar propunerile, sugestiile și opiniile se pot depune până la data de 18 februarie, prin email: registratura@cjbihor.ro, prin poştă, pe adresa Consiliul Județean Bihor sau la sediul instituției, la Registratură, la adresa Municipiul Oradea, str. Parcul Traian nr. 5, între orele 8-16.
„Pentru cei interesaţi există şi posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituţie publică până la data de 21.03.2024”, a transmis CJ Bihor.
Trimite articolul
XCentru de afaceri ca si Piata Rogerius, ca ala e centru de afaceri?
Terenul Este proprietatea CJ ? DACA e privat cum se fac planuri fara a anunta macar proprietatii?
-
E terenul lui Bolojan, ai auzit de exproprieri, casa, apsrtament poti fi expropriat oricand la orice ora
A mai visat geniul ilie stietot ca centrul orasului sa fie ca un mall.
Stim cu totii ce s-a ales, e suficient sa vezi zecile/sutele de spatii goale din centru cu semnul “de inchiriat”.
E plin de crasme acum dar partea amauzant e ca nici alea nu prea merg.
Omul e genial in distrus afaaceri si cheltuit sume incredibil de mari pe tot felul de tampenii si fantasmagorii.
-
Si magazinul lui din Alesd l-a falimentat, el nu stie numai sa toace banii care vin de la altii, dar care nu aduc nici un profit inapoi. Inca 20 de ani cu Bolojan si ajungem la rau ca Videle, sau Vaslui, sau Gaza
Iar nebunia lui Bolojan distruge o zona, nici terminalul cargo deschis de 1 an nu are curse cargo. Vai de mama lor si proiectele nebunului. Prima data sa visezi proiecte ca in New York sau Madrid iti trebuie populatie, atrage populatie in oras ca sa fie fezabile proiecte, sa aiba cine sa le foloseasca, sa existe mediu economic, bani si popolatie. Oradea imediat ajunge Salonta la populatie in ritmul asta de minus 3000 locuitori pe an