Clădirile celor două centre au fost ridicate și au fost montate acoperișurile: atât șarpanta, care este elementul de rezistență a acoperișului, cât și învelitoarea de tablă, care constituie elementul de protecție al acoperișului, potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Bihor. “La centrul medical de urgență din Padiș a fost realizată atât tâmplăria exterioară, cât și cea interioară. Constructorii au montat ușile și geamurile în vederea protejării în sezonul rece, urmând a fi montate în următoarea perioadă și la centrul medical din Stâna de Vale”, se arată în comunicat.
Cele două centre medicale de urgență fac parte din proiectul transfrontalier RO-HU 449, IPHEALTH – „Proiect integrat pentru dezvoltare durabilă în zona montană a județului Bihor, îmbunătățirea accesului și dezvoltarea serviciilor de sănătate în cazul intervențiilor medicale în situații de urgență”, finanțat cu fonduri europene.
Echipamente performante
“Fiecare centru de urgență va avea o suprafață utilă de 163 de metri pătrați, cu parter și mansardă. Accesul va fi realizat printr-o terasă acoperită, dotată cu o rampă pentru accesul tărgii. La parter va exista un cabinet medical, o sală de ședințe, o zonă de depozitare și grup sanitar. La nivelul mansardei vor fi amenajate două dormitoare pentru angajați, cu 2, respectiv 3 paturi”, a transmis CJ Bihor. Centrele vor fi dotate cu echipamente de căutare și salvare performante, interconectate cu sistemul de telemedicină folosit și de spitalele din județ. Cele două noi amplasamente și dotările aferente vor facilita acțiunile de salvare în zonele greu accesibile.
Executantul proiectului este asocierea de firme SC Vutan Instalații SRL și SC Cofido SRL, iar valoarea contractului pentru proiectul tehnic și execuția lucrărilor este de peste 1,7 milioane de lei. Centrele urmează să fie finalizate în luna mai, anul viitor.
[eadvert]
Citiți principiile noastre de moderare aici!