Toamna a sosit și grădinițele și-au deschis porțile pentru micuții preșcolari, care așteptau cu nerăbdare să se regăsească cu prietenii de la grădiniță, după o absență îndelungată provocată de pandemia de Covid-19.
[eadvert]
Pentru a-i întâmpina într-un mod cât mai atractiv, dar și pentru a veni în întâmpinarea cerințelor de distanțare fizică impuse în acest an pentru realizarea în siguranță a activităților din grădiniță, prin păstrarea distanței, educatoarele Grădiniței cu program prelungit Nr 52 Oradea „Universul piticilor” au conceput un program axat pe cât mai multe activități în aer liber. Educatoarele Hus Ramona, Ardelean Raluca, Cigher Ligia, Matei Ioana, coordonate de dir. prof. Ioana Sala, au realizat o serie de jocuri pe asfalt în curtea grădiniței, cuprinzând o arie cât mai variată: de la jocuri matematice, la jocuri de atenție, educarea limbajului, coordonare oculo-motorie și bineințeles, mișcare.
Astfel, pe trotuarele din curte au apărut, vesele și colorate, șotroane în formă de „Omida alfabetică”, „Pom cu mere”, „Floarea-soarelui”, „Castel”, „Cer-Pământ”, dar și jocuri precum „Sari pe urme”, „Bucla încâlcită”, „Labirintul fluturașului”, „Sus-jos”, „Zig-zag”, „Aruncă sacul” și „Oglinda”. Pentru a combina joaca liberă cu învățarea dirijată, educatoarele au creat „Covorașele cu forme geometrice” și „Înghețatele cu cuvinte”.
Și pentru ca în aer liber să se desfășoare cât mai multe activități prevăzute în programapentru Educatie timpurie, educatoarele, alături de doamnele Simona Cioancă și Vila Mihaela, au transformat curtea grădiniței în centre de interes. Astfel, la centrul „Joc de rol” au apărut: bucătării, magazine, stand de piață, toate realizate din paletii cu care doamna educatoare Popa Claudia a sponsorizat grădinița. Tot pentru jocul de rol al copiilor, s-au realizat animăluțe din cauciuc: rinocer, elefant, maimuță, iepuraș, leu, girafă. În plus, copiii au la dispoziție un autobuz, realizat tot din paleți, pentru a pleca în „Safari”. Pentru centrul „Nisip si apă”, s-au achiziționat anii trecuți cutii cu nisip, la centrul „Artă” s-au realizat panouri din plexiglas și paleți pe care copiii să poată picta, iar la centrul de „Jocuri de mișcare” s-au realizat, din lemn, animăluțe. Cu ajutorul discurilor sau al mingii, copiii pot desfășura diferite jocuri. Pentru „Întâlnirea de dimineață”, educatoarele au creat „Omida verde”, „Dragonul”, „Șarpele Vlăduț”, „Căluții”, „Pisica”, și „Câinele”, pe care copiii să poată sta, să povestească și să se salute.
„Copiii sunt foarte încântați și dornici să desfășoare cât mai multe activități în aer liber. Curtea a prins viață și culoare, iar copiii vin cu drag la grădiniță și cu greu se desprind de jocurile din curte, pentru a pleca acasă”, spune directoarea Ioana Sala.
Trimite articolul
XAr trebui sa aruncati o privire si in curtea gradinitei nr 51, doamnele educatoare de acolo au facut o treaba minunata. Chiar am ramas surprins cand am trecut pe strada si am observat cum niste copii (trecuti de varsta prescolara) voiau sa sara peste poarta (de afara, inauntru) deoarece aceasta era inchisa. Cand m-am apropiat mai mult si am reusit sa vad motivul pentru care erau atat de interesati sa intre, am realizat ca ei voiau sa se joace, fiind atrasi de picturile colorate si parca pline de viata. Felicitari doamnelor pentru munca depusa!